Actualitat

Grau a Argimon: “La Covid-19, més que una crisi sanitària ha estat i és una crisi de model sanitari”

by cscatalunya — 28 juliol 2021 @ 10:33
Comparte

La diputada de Cs li ha preguntat al conseller de Salut “què pensa fer si el Govern de la Generalitat no està a l’alçada de les expectatives”

Parlament de Catalunya, dimecres 28 de juliol de 2021. “La Covid-19, més que una crisi sanitària ha estat i és una crisi de model sanitari”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Anna Grau, al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, a la comissió de Salut celebrada al Parlament de Catalunya, on ha afegit que “la pandèmia ens ha obligat a enfrontar-nos a les nostres carències de recursos i a les covardies de gestió”. Grau ha lamentat “la utilització política de la pandèmia per damunt de l’atenció a les persones i del sistema de salut”.

La diputada de Cs li ha preguntat a Argimon “què pensa fer si el Govern de la Generalitat no està a l’alçada de les expectatives” i ha recordat la “batalla campal entre ERC i JxCat” que “va bloquejar una adequada medicalització de les residències de la gent gran” perquè, si es reprodueix, podria “frenar la deguda reactivació de l’atenció primària” ha dit.

“A Ciutadans no volem que la pandèmia sigui un escenari polític. Volem que sigui l’hora de fer les coses ben fetes” ha assegurat la diputada taronja. En aquest sentit, Grau ha recordat que la seva formació, juntament amb En Comú Podem, ha impulsat una comissió d’investigació sobre la gestió de les residencies per a gent gran i també ha registrat “un pla de xoc, un pla de mesures d’emergència per la salut mental, la onada invisible d’aquesta pandèmia” ha explicat la portaveu de Cs. Finalment, ha reclamat una “auditoria externa de la gestió de la pandèmia”, tal i com demana Amnistia Internacional.

Volver a ACTUALIDAD