Actualitat

Carrizosa: “Els tribunals qualificaran aquest decret de prevaricador, malversador i delictiu”

by cscatalunya — 29 juliol 2021 @ 19:29
Comparte

El líder de Cs a Catalunya ha anunciat que la seva formació presentarà denúncia davant la Fiscalia i davant el TSJC

Parlament de Catalunya, dijous 29 de juliol de 2021. “Els tribunals qualificaran aquest decret de prevaricador, malversador i delictiu”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en el debat sobre el decret de la Generalitat per crear un fons que cobreixi les fiances imposades pel Tribunal de Comptes als líders del ‘procés’ i que compta amb l’informe favorable del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que va ser “configurat pel expresident de la Generalitat, Quim Torra, després de les resolucions contràries a l’independentisme”.

El líder de Cs a Catalunya ha anunciat que la seva formació presentarà denúncia davant la Fiscalia i davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). “Si aquests milions d’euros surten de les arques públiques per anar a cobrir la responsabilitat d’aquestes persones, acabaran en el banc dels acusats” ha alertat als membres del Govern. Carrizosa ha recordat que “no hi ha cap entitat financera privada que els vulgui avalar” i ha defensat que no vol “que els servidors públics treballin amb por per complir amb el seu deure a Catalunya”; “vull que els que saquegen els diners públics tinguin por de fer-ho” ha dit.

Carrizosa ha criticat a Podemos i a la CUP perquè “sacrifiquen als més febles a l’altar dels poderosos dirigents del ‘procés’ que busquen impunitat per a les seves butxaques” i ha censurat als socialistes per ser “tebis defensant aquest abús” perquè “Sánchez prefereix els suports dels qui abusen del poder a Catalunya per mantenir-se a la Moncloa”. “Quan un règim polític creu que pot robar a la vista de tots per decret contra la lògica, la raó i la democràcia, aquest règim estarà condemnat en els tribunals pels ciutadans i per la història” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD