Actualitat

Martín Blanco, sobre la comissió bilateral: “No podem acceptar com a normal aquesta relació deslleial que pretén establir la Generalitat i assumeix el govern d’Espanya”

by cscatalunya — 2 agost 2021 @ 12:17
Comparte

El portaveu de Cs critica que el govern de Sánchez “lluny de parar-los els peus claudica davant el Govern per perpetuar-se una mica més a la Moncloa”

Barcelona, dilluns 2 d’agost de 2021. “No podem acceptar com a normal aquesta relació deslleial que pretén establir la Generalitat i assumeix el govern d’Espanya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, davant la celebració de la comissió bilateral Estat-Generalitat d’aquest dilluns a Madrid. En declaracions davant els mitjans de comunicació, el diputat taronja ha dit que espera ben poc d’aquesta reunió perquè “el govern de la Generalitat pretén parlar dels suposats greuges com el suposat maltractament fiscal de la resta d’Espanya cap a Catalunya i d’autodeterminació i amnistia” en comptes de parlar dels “problemes reals dels catalans com l’atur, l’alentiment de la creació d’empreses a Catalunya i de la crisi sanitària i econòmica”.

El portaveu de Cs ha criticat que el govern de Sánchez “lluny de parar-los els peus, i exigir al Govern lleialtat institucional claudica davant ells per perpetuar-se una mica més a la Moncloa” i ha lamentat que continuï “donant privilegis a governs nacionalistes com el del País Basc i el de Catalunya” quan “hauria de vetllar per l’interès general de tots els espanyols”. Martín Blanco li ha retret també al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la seva absència en la conferència de presidents. “Aragonès es resisteix a participar en els òrgans de decisió multilaterals menyspreant així a la resta de les comunitats autònomes” ha dit i ha afegit que “és un exercici de superioritat respecte a la resta d’espanyols que ens sembla inadmissible”.

Volver a ACTUALIDAD