Actualitat

Martín Blanco, sobre el castellà a les aules: “Sánchez continua regalant concessions al separatisme i diu que no és competència seva fer complir la llei”

by cscatalunya — 6 agost 2021 @ 12:29
Comparte

El portaveu taronja denuncia que el govern espanyol vol “trossejar el MIR en 17 sistemes quan és un model d'èxit de la sanitat espanyola”

Barcelona, divendres 6 d’agost de 2021. “Sánchez continua regalant concessions al separatisme i diu que no és competència seva fer complir la llei”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, després que el Ministeri d’Educació hagi reconegut que no és competència seva assegurar que el 25% de les hores lectives a les aules catalanes són en llengua castellana, tal i com exigeixen el Tribunal Suprem (TS) i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En declaracions davant els mitjans de comunicació, Martín Blanco ha denunciat que “els catalans constitucionalistes, una cop més, estem desemparats pel govern d’Espanya i atacats en els nostres drets per la Generalitat” i ha anunciat que la seva formació presentarà, al setembre, una moció al Parlament “perquè es respecti el dret dels pares catalans a escolaritzar els seus fills tant en català com en castellà i perquè es respecti el pluralisme lingüístic de Catalunya”.

El portaveu taronja també ha denunciat que el govern espanyol vol “trossejar el MIR en 17 sistemes, en 17 comunitats autònomes, quan és un model d’èxit de la sanitat espanyola reconegut internacionalment per la seva excel·lència i el seu prestigi”. “A Sánchez li importa poc carregar-se el que funciona” ha assegurat Martín Blanco i ha lamentat que “cada vegada hi ha menys estudiants que trien Catalunya a causa de l’ambient creat per la política del ‘procés’”. El diputat de Cs ha alertat que “aquest fenomen es repeteix amb els jutges” perquè “cada vegada són menys els que volen venir i més els que es volen marxar de Catalunya per l’hostilitat que el nacionalisme ha creat cap als jutges”. En aquest sentit, el partit taronja ha presentat una pregunta en el Congrés dels Diputats per saber “quins són els criteris que pensa seguir el govern espanyol” per adoptar aquesta decisió sobre el MIR, i també per conèixer la situació dels jutges a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD