Actualitat

Ciutadans demana la compareixença d’Aragonès i Puigdemont perquè donin explicacions sobre la trama russa

by cscatalunya — 9 setembre 2021 @ 13:56
Comparte

Nacho Martín Blanco exigeix que “Puigdemont tingui la valentia i el coratge de donar la cara davant la ciutadania de Catalunya pels seus tèrbols manejos”

Parlament de Catalunya, dimecres 8 de setembre del 2021. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha registrat la petició de compareixença* del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’ex president “fugat”, Carles Puigdemont, perquè expliquin en la cambra catalana si són certes les informacions que van aparèixer en The New York Times sobre les suposades “vinculacions de l’entorn de Puigdemont amb la seguretat russa”. També demanen la compareixença del responsable de l’oficina de Puigdmont, Josep Lluís Alay.

El portaveu de Cs en el Parlament, Nacho Martín Blanco, considera que “és molt greu aquesta ingerència d’un país com Rússia en els assumptes interns d’Espanya i, en aquest cas, per afavorir la causa secessionista”. “La sola sospita que s’ha destinat diners públics a tractar que la política russa influeixi en la política catalana ens sembla d’una gravetat extrema”, ha dit Martín Blanco.

Per això, el grup taronja vol que “tant Puigdemont, com a responsable d’aquesta trama, com Aragonès ens expliquin com ha incidit Rússia en la política catalana”. Entre altres coses, “pels recursos dels catalans que s’han derivat a aquests fins il·lícits i, sobretot, pel perillós que és el fet que un país tercer pretengui influir en la política espanyola per desequilibrar Espanya i Europa”, ha explicat el portaveu, que ha recordat que “l’objectiu” d’aquest país és “desestabilitzar la UE i països importants que formen part d’ella, com el cas d’Espanya”.

Martín Blanco creu que és “urgent” que tots dos donin explicacions en la cambra catalana per aquest “escàndol”, i ha conclòs: “Exigim que Puigdemont tingui la valentia i el coratge de donar la cara davant la ciutadania de Catalunya pels seus tèrbols manejos”.

Volver a ACTUALIDAD