Actualitat

Martín Blanco: “Exigim la dimissió de la consellera Geis per insultar a una entitat que defensa el bilingüisme a Catalunya”

by cscatalunya — 9 setembre 2021 @ 13:57
Comparte

El portaveu de Cs considera “inadmissible que el Govern hagi fet perdre l'ampliació de l'aeroport, que hagués estat una oportunitat per a Barcelona, Catalunya i Espanya”

Barcelona, dijous 9 de setembre del 2021. “Exigim la dimissió de la consellera Geis per insultar a una entitat que defensa el bilingüisme a Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, després que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, digués ‘feixista’ a l’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB) per defensar que “els castellanoparlants tinguem igualtat de drets i que el català i el castellà coexisteixin en igualtat en l’administració catalana”, en aquest cas en l’àmbit educatiu. “Ens sembla intolerable i, per això, demanem que dimiteixi del seu càrrec o, com menys, que es retracti i demani perdó”, ha manifestat.

En declaracions als mitjans, Martín Blanco ha anunciat que Ciutadans demanarà en el Parlament la compareixença de la Consellera i també de l’AEB, perquè tinguin “l’oportunitat d’explicar la seva defensa del bilingüisme i d’una societat oberta”.

D’altra banda, s’ha referit a la decisió del Govern d’Espanya d’anul·lar la seva voluntat d’invertir en l’ampliació de l’aeroport del Prat. “Des de Cs ens sembla inadmissible que la Generalitat no tingui presents els interessos econòmics de Catalunya”, ha criticat, i ha lamentat que el govern català hagi “fet perdre una ampliació que, complint amb els requisits mediambientals, hagués estat una oportunitat per a Barcelona, Catalunya i Espanya”. “Ha succeït el mateix de sempre; Perdem oportunitats de progressar econòmicament per la falta de consciència del nacionalisme del que són els problemes reals”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD