Actualitat

Martín Blanco, sobre la ‘mesa del xantatge’: “Sánchez vol guanyar temps i seguir en Moncloa amb el suport dels seus socis”

by cscatalunya — 14 setembre 2021 @ 11:08
Comparte

El portaveu de Cs considera que el president del Govern d’Espanya ha tornat a “claudicar i a assumir el menyspreu institucional dels separatistes”

Parlament de Catalunya, dimarts 14 de setembre de 2021. “El que Sánchez vol és guanyar temps per seguir en Moncloa amb el suport dels seus socis separatistes”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, després que s’hagi confirmat l’assistència del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, a la “mal anomenada mesa de diàleg” que se celebrarà demà a Barcelona. Martín Blanco considera que aquesta reunió és una “nova claudicació” de Sánchez que demostra que “assumeix el menyspreu institucional dels separatistes i que accepta la seva lògica contrària al nostre ordenament jurídic”.

“Sánchez hauria d’estar exigint que es parli de la saturació dels CAP, de la crisi econòmica i sanitària derivada de la Covid o de la gratuïtat dels llibres de text; Hauria d’estar exigint coses que tinguin a veure amb els problemes reals dels catalans”, ha manifestat el diputat de Cs, que ha criticat que, en lloc d’això, vulgui tenir “interlocució amb aquells que insisteixen” en el dret d’autodeterminació i l’amnistia.

Així mateix, ha apel·lat al PSC, qui creu que hauria de “fer oposició real” i no mirar cap a un altre costat. “Està fent desistiment de les seves funcions”, ha afegit.

D’altra banda, s’ha referit a una nova campanya de Plataforma per la Llengua que ha consistit a penjar pancartes “totalitàries” llançant el missatge que només el 14% dels alumnes de secundària parlen català al pati. Martín Blanco considera que és “inadmissible que s’accepti com a normal que aquesta entitat es fiqui en la llengua que parlen els nostres fills als patis dels col·legis”.

Volver a ACTUALIDAD