Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Vostès estan als antípodes de la normalitat democràtica”

by cscatalunya — 29 setembre 2021 @ 17:53
Comparte

El president de Cs a Catalunya ha recordat les “8 propostes per a la convivència” que li va fer arribar al President en la seva reunió en el Palau de la Generalitat

Parlament de Catalunya, dimecres 29 de setembre de 2021. “Vostès estan als antípodes de la normalitat democràtica”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la seva rèplica durant el Debat de Política General. Carrizosa li ha recordat al president català les “8 propostes per a la convivència” que li va fer arribar en la reunió que van mantenir al Palau de la Generalitat. El líder taronja s’ha referit a la “igualtat davant la llei” perquè “els polítics són iguals que qualsevol altre ciutadà i estan sotmesos a la llei” i ha reivindicat “que el vot de tots els catalans valgui el mateix” perquè “el vot de l’àrea metropolitana de Barcelona o de Tarragona val fins a dues vegades i mig menys que en altres parts de Catalunya”. A més, ha assegurat que la seva formació vol “generar les condicions perquè hi hagi inversió i creixement econòmic”.

El president de Cs a Catalunya també ha criticat que Aragonès no respecti “els sentiments d’espanyolitat” quan molts catalans se senten “catalans, espanyols i europeus” i ha demanat “normalitzar l’ús del castellà en les institucions públiques” sense deixar de recolzar al català, però “no a costa d’arraconar l’idioma matern de la major part dels catalans”. Carrizosa ha defensat també la “pluralitat de mitjans públics” com TV3 i Catalunya Ràdio.

Finalment, el líder taronja ha exigit la “neutralitat de les institucions” i el “cessament dels atacs a les institucions de l’Estat”, com la judicatura, la Fiscalia, la Corona o la policia nacional. “Si d’aquestes 8 propostes estem als antípodes, a Catalunya alguns estan molt allunyats de la normalitat democràtica” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD