Actualitat

Carrizosa: “Puigdemont no ha guanyat cap batalla a la justícia espanyola”

by cscatalunya — 5 octubre 2021 @ 12:59
Comparte

El president de Cs a Catalunya ha mostrat el seu suport al manifest dels cossos i forces de seguretat que “denuncien instrumentalització política”

Parlament de Catalunya, dimarts 5 d’octubre de 2021. “Puigdemont no ha guanyat cap batalla a la justícia espanyola”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després de l’alliberament per part de la justícia italiana de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i ha afegit que això “no converteix en legal les il·legalitats que va cometre, ni en demòcrata a qui es va voler carregar la nostra democràcia”. Carrizosa ha volgut aclarir que “les ensopegades en el procediment d’extradició són degudes a la immunitat parlamentària” i ha assegurat que “tard o d’hora compareixerà davant la justícia espanyola”.

El president taronja ha criticat que els “mitjans de comunicació públics i altament subvencionats” com TV3 parlin de “persecució judicial”. “És una fàbrica de fets alternatius” que “crea una opinió falsa sobre el que està passant” ha dit sobre la televisió catalana. Carrizosa ha qüestionat a més que el compte que paga les cases dels exconsellers Lluís Puig i Merixell Serret a Waterloo o la “minuta d’una advocada terrorista” s’hagi fet càrrec d’una despesa de 900 euros en un prostíbul, tal com apunten alguns mitjans. Pel líder de Cs “és una continuïtat del 3%”, un “conglomerat de conveniència”. D’altra banda, Carrizosa ha exigit al president del govern, Pedro Sánchez, “que deixi treballar la justícia, que no rebaixi el delicte de sedició i que quan comparegui, no se li indulti”.

El president de Cs a Catalunya també ha mostrat el seu suport al manifest dels cossos i forces de seguretat que “denuncien instrumentalització política” i que “pateixen una situació límit i insostenible que afecta la seguretat pública de tots els catalans”. Finalment, Carrizosa també ha parlat de les possibles sancions que la Mesa del Parlament vol imposar al líder de Vox, Ignacio Garriga, per vincular la immigració amb la delinqüència i ha sentenciat que “és un discurs intolerable i criticable” però “no donem suport a les sancions parlamentàries” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD