Actualitat

Carrizosa, a la UAB: “No ens callaran als qui defensem la llibertat d’expressió i la llibertat de manifestar-nos per expressar pacíficament les nostres idees”

by cscatalunya — 6 octubre 2021 @ 14:18
Comparte

El líder de Cs a Catalunya anuncia que estudiaran “instar accions judicials penals” contra “els qui han agredit” a S’ha Acabat

Bellaterra, dimecres 6 d’octubre de 2021. “No ens callaran als qui defensem la llibertat d’expressió i la llibertat de manifestar-nos en qualsevol lloc per expressar pacíficament les nostres idees”. Així ho ha dit el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on s’ha desplaçat després de l’atac que ha patit l’associació constitucionalista S’ha Acabat aquest matí quan instal·laven una carpa informativa. Carrizosa que ha abandonat el ple del Parlament acompanyat dels diputats Nacho Martín Blanco i Joan García per dirigir-se a la UAB ha explicat que en arribar uns “eixelebrats” els han tirat “líquids per sobre”.

Carrizosa ha denunciat la passivitat de les autoritats universitàries, encapçalades per la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que “assenyala a les organitzacions constitucionalistes i els diu feixistes”. El president taronja ha criticat que les “persones que es diuen a si mateixes antifeixistes” es creuen amb “dret d’assetjar, destrossar, agredir i cridar a aquells que fan ús de la seva llibertat d’expressió en una universitat que és el temple de la llibertat d’expressió, de la ciència i de la convivència”.

El líder de Cs a Catalunya ha anunciat que estudiaran “instar accions judicials penals” contra “els que han agredit” als joves de S’ha Acabat i “s’han apoderat amb violència de la carpa, els fulletons i les banderes” de l’associació. Carrizosa ha dit que en el ple ha parlat amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, per demanar-li que desplegués als Mossos d’Esquadra a la UAB “per defensar béns i persones com mana la nostra llei” perquè “les universitats no són un reducte d’impunitat”. Precisament, el president taronja ha lamentat l’absència d’agents perquè “el rector no l’ha autoritzat per aquest costum vuitcentista d’impedir que la policia actuï a les universitats”.

Volver a ACTUALIDAD