Actualitat

Martín Blanco: “Volem evitar que hi hagi un fons de rescat als autors del cop d’estat del 2017”

by cscatalunya — 7 octubre 2021 @ 10:19
Comparte

El portaveu de Cs demana protegir els “funcionaris de carrera, interins i el personal laboral” i denuncia “l’abandonament d’alguns funcionaris públics” com els Mossos d’Esquadra

Parlament de Catalunya, dijous 7 de octubre de 2021. “Volem evitar que hi hagi un fons de rescat als autors del cop d’estat del 2017” perquè “seria un escàndol rescabalar als qui han atacat a l’interès general de Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de l’esmena a la totalitat amb text alternatiu al Projecte de llei de creació del Fons Complementari de Riscos de la Generalitat que ha presentat la formació liberal. Martín Blanco ha assegurat que l’objectiu del text taronja és “evitar la impunitat i el rescat dels qui han comès delictes gravíssims contra l’ordenament jurídic”. Pel diputat taronja, que el Govern creï “un decret llei ad hoc” per protegir de la justícia als “polítics que van decidir saltar-se el marc jurídic a consciència” demostra “impunitat, arbitrarietat i un ús abusiu de les institucions públiques”.

Martín Blanco ha criticat que la Generalitat hagi fet servir aquests diners per “projectes identitaris que estan fora de l’ordenament jurídic i democràtic” com són la “propaganda interna i externa del ‘procés’”. “Poden aplaudir les actuacions de l’anterior Govern, però les seves festes se les paguen vostès” ha dit i ha recordat que “són diners de tots els ciutadans de Catalunya”.

El portaveu de Cs ha demanat protegir els “funcionaris de carrera, interins i el personal laboral” i denuncia “l’abandonament d’alguns funcionaris públics” com els Mossos d’Esquadra que “es veuen abandonats” quan demanen “rescabalar els danys que han patit durant l’exercici de la seva funció pública”. D’altra banda, Martín Blanco ha anunciat que la seva formació presentarà una denúncia davant la Fiscalia per “la inacció del rector i dels òrgans de govern de la Universitat Autònoma de la Barcelona (UAB)” davant l’atac que van patir un grup d’estudiants de S’ha Acabat per part de radicals separatistes.

Volver a ACTUALIDAD