Actualitat

Carrizosa: “El 12-O ha de deixar de ser assenyalat com el dia de celebració d’una infàmia”

by cscatalunya — 11 octubre 2021 @ 19:59
Comparte

El president de Cs a Catalunya ha qüestionat “que Sánchez vulgui difondre el castellà internacionalment” però “no té gens d'interès a promocionar-lo o a protegir-lo on és qüestionat”

Barcelona, dilluns 11 d’octubre de 2021. “El 12-O ha de deixar de ser assenyalat com el dia de celebració d’una infàmia”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, davant els mitjans de comunicació durant una pausa de l’acte titulat ‘Espanya, pont entre dos mons. D’Història i històries’ que ha comptat amb la participació de la diputada taronja, Anna Grau, l’adjunta de Jóvenes Cs Catalunya, Laura Casado, i la catedràtica d’Història Moderna, María Ángeles Pérez Samper. Carrizosa ha explicat que l’objectiu de l’acte és celebrar el Dia de la Hispanitat desmentint “tantes falsedats a les que s’abona el separatisme per deixar malament a Espanya” i ha reivindicat el “patriotisme cívic i constitucional”.

El líder taronja ha criticat que el Dia de la Hispanitat “està constantment menyspreat pel separatisme a Catalunya” i ha recordat que aquest 12 d’Octubre s’ha convocat el consell executiu com tots els dimarts perquè, segons el govern de Pere Aragonès, “no hi ha res a celebrar i volen demostrar que continuen treballant”.

El president de Cs a Catalunya ha qüestionat que “Sánchez vulgui difondre el castellà internacionalment” però “no té gens d’interès a promocionar-lo o a protegir-lo on és qüestionat” com a Balears, València, el País Basc o Catalunya. En aquest sentit, ha demanat que es respectin totes les llengües d’Espanya, i a Catalunya les dues llengües cooficials. “No ens acomplexa defensar el que tenim en comú tots els catalans amb la resta d’espanyols”, “ni celebrar el que tenim en comú també amb la resta de l’Amèrica Llatina” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD