Actualitat

Carrizosa: “Els diners dels catalans són pels catalans i no han de servir per cobrir les espatlles de les persones que van malversar fons públics”

by cscatalunya — 15 octubre 2021 @ 11:42
Comparte

El diputat de Cs, Matías Alonso, ha anunciat que Cs reclamarà a Europa actuacions urgents per defensar el Delta de l’Ebre i evitar el retrocés del front marítim

Deltebre, divendres 15 d’octubre de 2021. “Els diners dels catalans són pels catalans i no han de servir per cobrir les espatlles de les persones que van malversar fons públics”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en la seva visita al Delta de l’Ebre on s’ha reunit amb entitats i associacions de la zona acompanyat del diputat per Tarragona, Matías Alonso, el portaveu a la Diputació de Tarragona, Pere Lluís Huguet, i el portaveu a l’ajuntament de Tortosa, Miquel Albacar. Carrizosa ha parlat de la negativa del Tribunal de Comptes d’acceptar els avals de l’Institut Català de Finances (ICF) per cobrir les fiances d’ex alts càrrecs de la Generalitat i ha assegurat que “cap administració a Europa” entendria que “la mateixa administració que va ser espoliada” posés els diners de nou “per guardar la butxaca” dels qui “es van emportar diners de tots els catalans”. El líder taronja ha recordat que Cs va denunciar a Fiscalia “aquesta operació dissenyada pel govern d’Aragonès amb la connivència del conseller Jaume Giró”.

El president de Cs s’ha referit també a l’informe del Cercle d’Economia que parla de la “decadència econòmica que amenaça a Catalunya” per culpa d’un “Govern paralitzat amb el ‘procés’”. Per aquest motiu, la formació liberal ha demanat la compareixença al Parlament del president del Cercle d’Economia, Javier Faus, i ja ha iniciat contactes amb altres formacions per impulsar un ple específic sobre economia catalana. D’altra banda, Carrizosa ha demanat a l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i al seu número dos, Ramon Riera, que facin “un pas al costat” perquè “un dirigent públic no pot tenir comptes en paradisos fiscals”. El líder taronja vol que es garanteixi “que el govern de Badalona continuï a mans d’un partit constitucionalista” i s’eviti una moció de censura que porti de nou a l’ajuntament badaloní “un govern de signe separatista”.

Per la seva banda, el diputat de Tarragona, Matías Alonso, ha anunciat que Cs reclamarà a Europa actuacions urgents per defensar el Delta de l’Ebre i evitar el retrocés del front marítim. Alonso ha dit que aquest espai natural, el “tercer més important d’Europa”, és la realitat de “15mil persones que han fet d’aquest territori el seu projecte de vida, i ara veuen com l’erosió del front marítim i la subsidència del territori pels temporals estan perjudicant el seu futur”. El diputat de Cs ha assegurat que la seva formació seguirà treballant al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu “per exigir als responsables que facin el que han de fer que és protegir aquesta terra” ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD