Actualitat

Alonso a Elena: “Si no és capaç de garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania i no només dels que són de la seva corda, plegui”

by cscatalunya — 21 octubre 2021 @ 10:25
Comparte

El diputat de Cs ha destacat la seguretat pública com a “servei essencial per el lliure exercici de drets i llibertats”

Parlament de Catalunya, dimecres 21 d’octubre de 2021. “Si no és capaç de garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania i no només dels que són de la seva corda, plegui”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Matías Alonso, al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre l’exercici de la competència de la seguretat pública. Alonso ha lamentat els “missatges contradictoris que es llancen respecte al principi d’autoritat” i ha recordat els “gravíssims disturbis als carrers de Barcelona on fins i tot representants de grups parlamentaris i dirigents de partits polítics animaven a la ciutadania a tenir comportaments incívics i en alguns casos violents”.

El diputat de Cs ha destacat la seguretat pública com a “servei essencial per el lliure exercici de drets i llibertats” i ha ressaltat la “important tasca que exerceixen els membres de les forces i cossos de seguretat”. La iniciativa taronja, aprovada en diversos punts, insta a “reforçar els mitjans i a protegir els drets dels agents” i “sense claudicar davant les exigències populistes de l’esquerra, a vegades totalitària” ha dit el parlamentari.

Alonso també ha instat el Parlament a “lamentar i condemnar les coaccions, els insults i les agressions que han vingut patint els estudiants de S’ha Acabat” a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) perquè “no combreguen amb les rodes de molí de la republiqueta del gelat per a postres”. El diputat taronja ha demanat una gestió eficaç i proporcionada de “les concentracions descontrolades en les quals es consumeix alcohol a la via pública i que, amb massa freqüència, acaben en desordres públics”, així com del “escarni col·lectiu a la ciutat de Barcelona i als veïns del districte de Sant Andreu amb els talls sistematitzats a l’avinguda Meridiana”. Alonso ha denunciat que els convocants de la Assemblea Nacional Catalana (ANC) “es passegen per la ciutat tallant altres vies principals amb la connivència política d’aquest desgovern que patim” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD