Actualitat

Carrizosa: “Borràs vol reformar el reglament del Parlament per la porta del darrere per treure la paraula corrupció i poder cargolar-se a l’escó”

by cscatalunya — 26 octubre 2021 @ 12:22
Comparte

El president de Cs lamenta que “la televisió pública dels catalans sigui coneguda per programes que generen odi i per temes de corrupció”

Parlament de Catalunya, dimarts 26 d’octubre de 2021. “Borràs vol reformar el reglament del Parlament per la porta del darrere per treure la paraula corrupció i poder cargolar-se a l’escó de diputada que li serveix per a ser presidenta del Parlament”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de saber-se que la Mesa del Parlament està estudiant eliminar del reglament l’al·lusió a la corrupció com a causa per suspendre a un diputat. El líder taronja ha assegurat que “Borràs té pressa” perquè avança la investigació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per haver presumptament trossejat contractes per afavorir a un amic quan presidia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Carrizosa li ha llançat un missatge a la presidenta de la cambra catalana dient-li que “això no és el Consell per la República, és el Parlament de Catalunya”.

El president de Cs també ha lamentat “que la televisió pública dels catalans sigui coneguda per programes que generen odi i per temes de corrupció”. Carrizosa s’ha referit a l’entrada a TV3 de “l’Audiència Nacional buscant proves de contractes realitzats dins de la trama del 3% per CIU”. Pel president taronja “inventar-se factures falses per serveis que suposadament es prestaven a TV3 i encobrien serveis a Convergència” és una prova més de que “el ‘procés’ és el 3% actual”. Després de la supressió d’un gag polèmic del programa ‘Bricoheroes’ de TV3, Carrizosa ha demanat que tots dos escàndols siguin tinguts en compte pel PSC per a “que no canviï silencis per butaques a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)”. També ha anunciat que Cs demanarà la compareixença de la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, del director de TV3, Vicent Sanchis, i de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà.

Finalment, el líder taronja ha qüestionat que en les negociacions dels pressupostos, “la gran reivindicació és veure ‘El joc del calamar’ a Netflix”. Carrizosa ha assegurat que sembla “kafkià” i que és “viure d’esquena a la realitat de les persones que estan fent cua en un centre de salut, que volen sortir de la precarietat laboral o que volen remuntar els negocis malparats pel covid”.

Volver a ACTUALIDAD