Actualitat

Martín Blanco: “A l’escola a Catalunya existeix un problema amb la llibertat” perquè “no es reconeix el dret dels pares a triar una educació bilingüe”

by cscatalunya — 4 novembre 2021 @ 15:59
Comparte

El portaveu de Cs assegura que “l'educació concertada molesta a una determinada visió del nacionalisme i de l'esquerra radical”

Parlament de Catalunya, dijous 4 de novembre de 2021. “A l’escola a Catalunya existeix un problema amb la llibertat” perquè “no es reconeix el dret dels pares a triar una educació bilingüe, en castellà, en català i, a poder ser, en anglès”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, en la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre l’escola a Catalunya. Martín Blanco s’ha referit al cas d’un col·legi de Llagostera on “el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha anul·lat el seu projecte lingüístic i educatiu per no incloure el castellà com a llengua vehicular” i ha citat a entitats constitucionalistes, com a Asamblea por una Escuela Bilingüe en Cataluña, que “defensen a pares desemparats perquè els seus fills rebin una educació també en la seva llengua materna”.

El portaveu de Cs ha assegurat que “l’educació concertada molesta a una determinada visió del nacionalisme i de l’esquerra radical” que la considera “una amenaça pel seu projecte d’enginyeria social” i per “la seva voluntat d’adotzenar a la ciutadania”. Martín Blanco ha defensat el dret dels pares a triar l’educació dels seus fills “també en termes morals i religiosos” i ha culpat de la “croada” contra la concertada al “anticlericalisme galopant del nacionalisme”. El diputat taronja també ha reivindicat les escoles infantils de 0 a 3 anys i ha demanat estendre els concerts al batxillerat i als cicles de grau mitjà i superior “per a major igualtat i equitat en el repartiment dels recursos públics” i “per a una societat més justa i democràtica” ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD