Actualitat

Carrizosa: “Igual que els Mossos són la moneda de canvi entre Aragonès i la CUP, la policia nacional i la Guàrdia Civil són la moneda de canvi entre Aragonès i Marlaska”

by cscatalunya — 6 novembre 2021 @ 12:42
Comparte

El líder de Cs a Catalunya defensa l'esmena a la totalitat dels PGE per estar “plens d'idees nacionalistes i populistes” ja que són de “qui estan condicionant la política espanyola per la feblesa de Sánchez”

Barcelona, dissabte 6 de novembre de 2021. “Igual que els Mossos són la moneda de canvi entre Aragonès i la CUP, la policia nacional i la Guàrdia Civil són la moneda de canvi entre Aragonès i Marlaska”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en una atenció a mitjans davant la Prefectura Superior de Policia i després de celebrar-se la Junta de Seguretat després de 3 anys quan “hauria de ser una reunió que se celebrés puntualment tots els anys” i no estar subjecta “a les relacions entre el govern de la Generalitat de Catalunya i el govern d’Espanya”. Carrizosa ha celebrat l’acord per augmentar un 20% la plantilla dels Mossos d’Esquadra però li ha retret al Ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, que “per a la policia nacional i la Guàrdia Civil no ha fet absolutament res” i ha recordat, precisament, que “es pretén desallotjar la prefectura de la Via Laietana i convertir-la en un museu de la tortura assenyalant a la policia nacional”.

El president de Cs a Catalunya ha alertat que els Mossos d’Esquadra “estan sent sotmesos contínuament a una fustigació per part del govern” i ha posat com a exemple la creació en el Parlament de Catalunya d’una “comissió per canviar el model policial” presidida per la CUP “per desarmar als Mossos enfront dels violents” ha dit. Carrizosa ha manifestat que “continuen estant en l’objectiu de la CUP amb la connivència del govern de Aragonès”.

El líder de Cs a Catalunya també ha defensat l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per estar “plens d’idees nacionalistes i populistes” ja que són de “qui estan condicionant la política espanyola per la feblesa de Sánchez”. Carrizosa ha explicat que la seva formació ha presentat esmenes parcials que afecten a Catalunya com les que defensen les llibertats perquè “el castellà està sotmès a un nou atac del nacionalisme”. També ha destacat propostes per a la recuperació econòmica com “un pla d’ocupació juvenil” així com “ajudes per a PIMES i per a la indústria catalana”. A més, el partit taronja també vol “millorar infraestructures com la N-230, la N-240, la N-340 o la N-2” o “reformar el port de Palamós i invertir en Rodalies”. Finalment, Carrizosa també ha defensat la recuperació del Delta de l’Ebre amb una inversió de 50 milions d’euros.

 

Volver a ACTUALIDAD