Actualitat

Carrizosa a Vilagrà: “Aquests pressupostos busquen emparar futures reclamacions del Tribunal de Comptes pels diners que es malversen”

by cscatalunya — 10 novembre 2021 @ 14:04
Comparte

El diputat taronja, Matías Alonso, assegura que els pressupostos passaran el tràmit “per la via de la CUP” o per “la crossa del PSC” perquè “el suposat líder de l'oposició ha anunciat que tiraran endavant”

Parlament de Catalunya, dimecres 10 de novembre de 2021. “Aquests pressupostos busquen emparar futures reclamacions del Tribunal de Comptes (TC) pels diners que es malversen”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, en la seva compareixença per informar sobre els pressupostos de la Generalitat. Carrizosa ha assegurat que “gran part dels diners destinats a Exterior són els que demana el TC als qui han malversat els fons públics” i ha denunciat que s’hagin bloquejat les compareixences dels caps de la Generalitat a l’estranger per part dels partits separatistes.

Carrizosa ha assegurat que els comptes catalans “s’han presentat malament en temps i en forma” perquè “ens haurien de donar 48 hores i ens donen a a penes 20 hores” per revisar la documentació i ha lamentat, precisament, que la seva formació hagi estat criticada pels mitjans de comunicació subvencionats per la Generalitat “per interposar una reconsideració” en comptes de “criticar que el Govern practiqui el filibusterisme” no deixant temps per analitzar els pressupostos. El líder de Cs a Catalunya ha alertat que “des de Presidència es contracta i es premia als afins al ‘procés’ com el publicista que va perdonar 80 mil euros” i que subvencioni a mitjans afins com “TV3, el pou sense fons, però pedra angular de la propaganda separatista”.

Per la seva banda, el diputat taronja, Matías Alonso, ha assegurat que els pressupostos passaran el tràmit “per la via de la CUP” o per “la crossa del PSC” perquè “el suposat líder de l’oposició ha anunciat que tiraran endavant”. Alonso li ha dit a la consellera d’Acció Exterior, Victoria Alsina, que “porta poc temps en el càrrec, però ja està impregnada del govern separatista al qual pertany”. També ha manifestat que “el Tribunal de Comptes fa la feina que hauria de fer la Sindicatura de Comptes de la Generalitat”. Per a Alonso, els pressupostos “arriben tard i malament” perquè contenen “partides inconstitucionals” i ha sentenciat que “no són els que necessita Catalunya sinó els que necessita el Govern”.

Volver a ACTUALIDAD