Actualitat

Alonso a Gonzàlez-Cambray: “Quan en uns pressupostos prima la ideologia, una part dels ciutadans queden marginats del repartiment dels recursos públics”

by cscatalunya — 11 novembre 2021 @ 16:59
Comparte

El diputat de Cs, Joan García, defensa davant la consellera de Recerca i Universitats “la llibertat d’expressió de tots els alumnes catalans”

Parlament de Catalunya, dijous 11 de novembre de 2021. “Quan en uns pressupostos prima la ideologia, una part dels ciutadans queden marginats del repartiment dels recursos públics”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Matías Alonso, al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, després de la seva presentació dels pressupostos destinats al seu departament per aquest 2022. Alonso ha assegurat que els comptes de la Generalitat augmenten la “despesa supèrflua, els organismes autònoms i els sous a alts càrrecs” i que moltes partides són “contràries a la Constitució, a l’Estatut d’Autonomia i a la jurisprudència del Tribunal Constitucional”.

Alonso ha defensat el sistema educatiu de Catalunya, “un model consolidat, de llarga tradició i valorat per les famílies” basat en dos pilars com són l’ensenyament públic i l’educació concertada, i ha demanat “que es respecti als dos pilars en igualtat”. També li ha retret al conseller que defensi una escola “només en català” quan la societat catalana és bilingüe i li ha donat un toc d’atenció pels barracons que haurien de ser “una solució provisional i d’urgència i no un mal endèmic”, i per l’ús ideològic dels centres educatius.

Per la seva banda, el diputat de Cs, Joan García, ha defensat davant la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, “la llibertat d’expressió de tots els alumnes catalans” i ha assegurat que no vol veure atacs a carpes de cap alumne a cap universitat catalana i que no surti el rector a defensar-lo”. García també ha exigit el respecte als drets lingüístics de tots els alumnes i, en aquest sentit, ha manifestat que el protocol de seguiment de la llengua que vol impulsar el Govern “és una vergonya intolerable” perquè “és espionatge”. El diputat taronja ha lamentat que el finançament de les universitats sigui el mateix des del 2010:  “els governs que han heretat vostès mateixos han fet retallades i ara diuen que estan millorant el finançament, quan són vostès mateixos els que han retallat” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD