Actualitat

Carrizosa a Ciuró: “Continuaran assetjant a jutges i fiscals perquè, segons vostès, la justícia és repressió”

by cscatalunya — 11 novembre 2021 @ 14:40
Comparte

El líder de Cs a Catalunya critica que Justícia sigui “la ventafocs de l'administració de la Generalitat” perquè és el departament que “menys augment pressupostari ha tingut”

Parlament de Catalunya, dijous 11 de novembre de 2021. “Continuaran assetjant a jutges i fiscals perquè, segons vostès, la justícia és repressió”. Així li ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, després de la seva compareixença per a informar sobre el pressupost del seu departament per a aquest 2022. Carrizosa li ha retret que “denigrin a jutges” i “mantinguin a la justícia escanyada”, mentre destinen prop de 7,7 milions d’euros a l’“agitació i a la propaganda de la memòria”.

El líder de Cs a Catalunya ha criticat que Justícia sigui “la ventafocs de l’administració de la Generalitat” perquè és el departament que “menys augment pressupostari ha tingut”, “només un 4,1% d’increment quan la mitjana per a les altres conselleries és de 8,4%” ha dit. Carrizosa ha lamentat que Catalunya sigui “la tercera comunitat autònoma en retards en les causes civils” i “la sisena en retards en els procediments en els jutjats socials”. El líder taronja també li ha recriminat a Ciuró que prop del “50,6% dels funcionaris de l’administració de justícia siguin interins” i que “som els últims en diners dedicats a la conservació i manteniment dels edificis judicials”.

Finalment, Carrizosa li ha retret a la consellera que instrumentalitzi “la llengua per a fer divisió i victimisme a Catalunya” i que introdueixi aquesta “guerra en els jutjats” quan no existeix un problema. Ha defensat el foment del català, però ha criticat que s’utilitzi “el monolingüisme per a fer enginyeria social”.

Volver a ACTUALIDAD