Actualitat

Alonso a Elena: “Vostès han establert una aliança estructural amb els antisistema i continuen usant els Mossos com a moneda de canvi”

by cscatalunya — 12 novembre 2021 @ 13:50
Comparte

Alonso a Elena: “Vostès han establert una aliança estructural amb els antisistema i continuen usant els Mossos com a moneda de canvi”

  • El diputat liberal ha anunciat que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos perquè estan “impregnats d’una ideologia que no podem assumir”

Parlament de Catalunya, divendres 12 de novembre de 2021.-Vostès han establert una aliança estructural amb els antisistema, que és molt negativa per a la ciutadania, i continuen usant els Mossos d’Esquadra com a moneda de canvi en les negociacions, ho van fer en el pacte d’investidura i pretenen fer-ho ara en el pacte que estan arranjant amb la CUP”. D’aquesta manera s’ha manifestat el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Matías Alonso, per a anunciar al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que la formació liberal s’oposarà als pressupostos destinats per al seu departament aquest 2022. “Estem debatent uns pressupostos que venen viciats en origen, que estan impregnats d’una ideologia que el nostre grup no pot assumir de cap de les maneres i presentarem una esmena a la totalitat”, ha remarcat.

Alonso ha advertit al conseller d’Interior que el seu pacte amb els antisistema serà “letal” per als funcionaris policials perquè, entre altres coses, “augmentarà el desemparament jurídic dels agents quan es retiri l’acusació en els casos en els quals els policies sofreixin lesions” per part dels violents. “El mateix major Trapero ha demanat respecte cap als Mossos i que no es converteixi en activistes als delinqüents que els agredeixen amb violència”, ha remarcat el parlamentari liberal. “No podem donar suport al seu mal govern, a la seva tenacitat de mantenir els Mossos als peus dels cavalls”, ha concretat.

Durant la seva intervenció, Alonso ha criticat també “la situació del PSC i de la seva nau d’abastament, que és el PSOE de Sánchez, per la seva fixació a pactar amb ERC qüestionis d’Estat que ataquen a l’estabilitat de l’Estat i també la fixació mútua que tenen ERC i els seus socis separatistes i el PSOE amb Podemos per a desarmar la policia, com s’està veient en la pretensió de reformar la Llei orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana”. En aquest sentit, el diputat liberal ha apuntat que es tracta d’una modificació que suposarà el “desarmament legal a la policia amb la pèrdua d’eficàcia que això comporta, la minva de l’autoritat dels agents i el previsible increment de la criminalitat”, com s’ha pogut observar en llocs com Tiana, “on la policia va haver de sortir cames ajudeu-me perquè els violents se senten empoderats per l’acció del mal govern i se senten legitimats per a atacar a la policia”, ha postil·lat.

Finalment, Alonso ha retret al conseller que el Plaseqta d’emergències en el sector petroquímic no sembla que sigui una prioritat, ha reclamat solucionar la situació crònica que pateix el 112 i la necessitat d’augmentar el nombre d’efectius de Mossos d’Esquadra dedicats a tasques de trànsit perquè part de la plantilla està envellida i hi ha menys agents dels necessaris.

 

 

 

Volver a ACTUALIDAD