Actualitat

Grau a Argimon: “Vostès destinen 284 milions a la CCMA amb els que estic segura que el sr. Argimon podria fer meravelles”

by cscatalunya — 12 novembre 2021 @ 17:47
Comparte
  • El diputat taronja, Joan Garcia, qüestiona que la conselleria de Drets Socials no ofereixi uns pressupostos que mantinguin o facin créixer la protecció social que es necessita actualment

Parlament de Catalunya, divendres 12 de novembre de 2021.- “Vostès destinen 284 milions a la CCMA amb els que estic segura que el sr. Argimon podria fer meravelles, és un increment sis vegades superior al que se’ns anuncia per a salut mental”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Anna Grau, al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, durant la compareixença d’aquest darrer per exposar els pressupostos previstos per la Generalitat. Grau ha lamentat que els comptes de la conselleria contemplen “molta despesa corrent i poca assistencial, pocs recursos, mal assignats i amb sous faraònics pels directius mentre els sanitaris a peu dret doblen torn i alguns amb contractes de misèria” ha afegit.

La diputada ha indicat que es tracta d’uns pressupostos “dopats” en els quals “sembla que no desapareix la pandèmia però sí els fons per a la pandèmia” o en els que l’increment de l’atenció primària que Argimon havia fixat en un 200% s’han quedat en un “25% del qual gairebé tot és farmàcia”. “Es consolida la idea que hauríem de tornar a uns nivells preretallades i amb prou feines a uns nivells precovid”, ha insistit Grau. A més, la parlamentària liberal ha retret al conseller que s’hagin ignorat les reiterades peticions de Ciutadans en les quals se sol·licitava la presentació de dades de la central de balanços per conèixer l’evolució econòmica i financera dels hospitals i centres de la xarxa sanitària pública i la central de resultats.

Per la seva banda, el diputat taronja, Joan Garcia, també ha qüestionat els comptes de la conselleria de Drets Socials perquè “amb la situació que tenim postpandèmica i amb l’increment de pobresa que estem vivint pensava que es dedicarien recursos qualitativament suficients com per a poder dir que son uns pressupostos expansius i resulta que son clarament insuficients, no donen un missatge que la seva conselleria vulgui mantenir o fer créixer la protecció social que necessita Catalunya actualment”. En aquest sentit, Garcia ha considerat insuficients les partides destinades a residències i a habitatge social,  ha reclamat un canvi de polítiques en l’acolliment familiar per a infants d’entre 0 i 6 anys i ha sol·licitat a la consellera que esclareixi si ja s’està aplicant la llei que va impulsar Cs i que obliga a entregar als nens tutelats els ingressos provinents de la pensió d’orfandat quan compleixen la majoria d’edat, perquè entre 2015 i 2018 la Generalitat es va quedar 3,5 milions d’aquestes pensions

 

 

 

Grau a Argimon: “Ustedes destinan 284 millones a la CCMA con los que estoy segura que el sr. Argimon podría hacer maravillas”

  • El diputado naranja, Joan Garcia, cuestiona que la conselleria de Derechos Sociales no ofrezca unos presupuestos que mantengan o hagan crecer la protección social que se necesita actualmente

Parlament de Cataluña, viernes 12 de noviembre de 2021.- “Ustedes destinan 284 millones a la CCMA con los que estoy segura que lo sr. Argimon podría hacer maravillas, es un incremento seis veces superior al que se nos anuncia por salud mental”. Así se lo ha dicho la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlamento de Cataluña, Anna Grau, al consejero de Salud, Josep Maria Argimon, durante la comparecencia de este último para exponer los presupuestos previstos por la Generalitat. Grau ha lamentado que las cuentas de la consellería contemplan “mucho gasto corriente y poco asistencial, pocos recursos, mal asignados y con sueldos faraónicos por los directivos mientras los sanitarios de pie doblan turno y algunos con contratos de miseria” ha añadido.

La diputada ha indicado que se trata de unos presupuestos “dopados” en los cuales “parece que no desaparece la pandemia pero sí los fondos para la pandemia” o en los que el incremento de la atención primaria que Argimon había fijado en un 200% se han quedado en un “25% del cual casi todo es farmacia”. “Se consolida la idea que tendríamos que volver a unos niveles prerrecortes y apenas a unos niveles precovid”, ha insistido Grau. Además, la parlamentaria liberal ha reprochado al consejero que se hayan ignorado las reiteradas peticiones de Ciutadans en las cuales se solicitaba la presentación de datos de la central de balances para conocer la evolución económica y financiera de los hospitales y centros de la red sanitaria pública y la central de resultados.

Por su parte, el diputado naranja, Joan Garcia, también ha cuestionado las cuentas de la consellería de Derechos Sociales porque “con la situación que tenemos postpandémica y con el incremento de pobreza que estamos viviendo pensaba que se dedicarían recursos cualitativamente suficientes como para poder decir que sueño unos presupuestos expansivos y resulta que su claramente insuficientes, no dan un mensaje que su consellería quiera mantener o hacer crecer la protección social que necesita Cataluña actualmente”. En este sentido, Garcia ha considerado insuficientes las partidas destinadas a residencias i a vivienda social, ha reclamado un cambio de políticas en la acogida familiar para niños de entre 0 y 6 años y ha solicitado a la consellera que aclare si ya se está aplicando la ley que impulsó Cs y que obliga a entregar a los niños tutelados los ingresos provenientes de la pensión de orfandad cuando cumplen la mayoría de edad, porque entre 2015 y 2018 la Generalitat se quedó 3,5 millones de estas pensiones.

Volver a ACTUALIDAD