Actualitat

Alonso a Puigneró: “El CTTI ens sembla un forat negre pel qual s’escaparan una quantitat ingent de diners sense justificar”

by cscatalunya — 15 novembre 2021 @ 18:42
Comparte
  • El diputat liberal, Matías Alonso, indica que amb la meitat del pressupost assignat al CTTI es podrien haver construït 40 hospitals o 118 instituts

Parlament de Catalunya, dilluns 15 de novembre de 2021.- “El CTTI ens sembla un forat negre pel qual escaparan, una vegada més, una quantitat ingent de diners públics sense justificació suficient”. Així ho ha afirmat el diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Matías Alonso, durant la compareixença del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puignero, per a presentar el pressupost del seu departament. Alonso ha destacat que en el nou projecte de pressupostos, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació estarà dotat amb 708 milions, un 34% més que en els pressupostos de 2020 i un 233% que el 2011. Precisament, sobre aquest últim extrem, el diputat liberal ha volgut deixar clar que “amb la meitat del pressupost assignat al CTTI la Generalitat podria construir 40 hospitals comarcals, com els que es necessiten a Terres de l’Ebre i al Baix Penedès o haver fet 118 instituts”.

Alonso també ha titllat de forat negre l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el pressupost de la qual “ha crescut un 1.635% en 10 anys”. A més, en matèria de ciberseguretat, el diputat ha recordat que encara avui “desconeixem l’abast dels danys que ha patit la UAB” després de l’atac informàtic, però també li ha retret al conseller que el pitjor ciberatac sofert a Catalunya va ser situar en els servidors de Wikileaks “les dades públiques del conjunt de la ciutadania de Catalunya que vostès van deixar penjades per a fer el segon butifarréndum i que encara segueixen allà”.

El representant dels liberals ja ha anunciat que la seva formació votarà en contra dels pressupostos i presentarà una esmena a la totalitat. De fet, ha aprofitat la seva intervenció per a retreure al Govern que no hagi presentat els comptes dins del termini i en la forma escaient, ja que el termini expirava el 10 d’octubre, i ha lamentat que PP i Vox refusin sotmetre el projecte de llei de pressupostos de la Generalitat al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, tal com demana Ciutadans. “Això deixa més clar que mai que l’única oposició que segueix en peus a Catalunya és Ciutadans”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD