Actualitat

Martín Blanco a Giró: “No es poden aprovar per sistema pressupostos amb la CUP perquè acabarem en una decadència econòmica irreversible”

by cscatalunya — 15 novembre 2021 @ 12:09
Comparte

Martín Blanco a Giró: “No es poden aprovar per sistema pressupostos amb la CUP perquè acabarem en una decadència econòmica irreversible”

  • Grau a Garriga: “Prou repressió!, la llengua catalana no és només seva i no vull que els meus 200 euros per habitant vagin a Plataforma per la Llengua ni a cap cosa per l’estil”

Parlament de Catalunya, dilluns 15 de novembre de 2021.- “No crec que es puguin aprovar per sistema pressupost amb la CUP perquè acabarem en una decadència econòmica irreversible i segurament no podrem recuperar les posicions que hem anat perdent aquests anys”. Així de clar s’ha mostrar el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, durant la compareixença del conseller d’Economia, Jaume Giró, en la comissió de presentació dels pressupostos del seu departament. Martín Blanco ha qüestionat que es tractin d’uns comptes expansius, com defensa la Generalitat, perquè “el fet d’augmentar la despesa pública per sistema, i de forma gairebé mecànica, no crec que sigui bona notícia, com tampoc ho és incrementar la despesa pública en organismes superflus que no tenen incidència sobre el benestar de la ciutadania de Catalunya”, ha afegit. Uns bons pressupostos per Catalunya no seran els que estiguin orientats a aquesta ruptura i a acontentar un partit antisistema i antieuropeu”, ha remarcat.

El diputat liberal ha assegurat que els pressupostos presentats no son els de la reactivació econòmica sinó “els de la reactivació del modus vivendi dels partits que governen Catalunya i que han fet del procés un llast per a l’economia catalana”, i ha lamentat que el Govern centri esforços en assolir un acord amb “un partit antisistema, euroescèptic, euròfob i partidari del decreixement” com és la CUP. En aquest sentit, Martín Blanco li ha recordat al conseller que ell mateix ha sigut “víctima” del procés mentre era executiu de Caixabank quan l’entitat va traslladar la seu fora de Catalunya. De fet, el polític liberal ha indicat que Catalunya està experimentant el mateix que es va viure al Quebec, també a causa de les vel·leïtats separatistes, i que està provocant una “fugida massiva d’empreses, falta de dinamisme econòmic i pèrdua de posicions envers altres comunitats”.

Per la seva banda, la diputada de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Anna Grau també ha qüestionat els comptes previstos per la conselleria de Cultura, no només perquè “a tota la cultura amb prou feines els hi donen 100 milions més del que es posa per TV3” i queden lluny del 2% promès sinó perquè “és un pressupost de manipulació lingüística d’adjudicació de subvencions”. La diputada liberal ha sigut molt crítica amb les partides destinades a Plataforma per la Llengua, que es dedica “a espiar les criatures als col·legis a veure què parlen, desatén sentències judicials, persegueix i demonitza el castellà i anima la delació de professors que no facin les classes en català a la universitat”. “Prou repressió!, la llengua catalana no és només seva i no vull que els meus 200 euros per habitant vagin a Plataforma per la Llengua ni cap cosa per l’estil”, ha puntualitzat. Grau ha assegurat que la política lingüística i cultural “repressiva” del Govern “ens està portant molt ràpidament a la insignificança de la cultura catalana”.

Volver a ACTUALIDAD