Actualitat

Grau a Argimon: “La dependència és la gran assignatura pendent dels nostres sistemes sanitaris i socials”

by cscatalunya — 17 novembre 2021 @ 09:00
Comparte

La diputada taronja critica la negativa del govern de Sánchez a tramitar “la proposició de llei de Cs per dignificar als malalts d’ELA”

Parlament de Catalunya, dimecres 17 de novembre de 2021. “La dependència és la gran assignatura pendent dels nostres sistemes sanitaris i socials”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Anna Grau, al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la sessió de control al Govern quan li ha preguntat sobre els malalts d’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Grau ha alertat d’“aquestes morts terribles però lentes, espantoses però amagades dels malalts d’ELA”.

Grau ha assegurat que “defensar el dret a l’eutanàsia, a una mort digna,” és “inseparable de la defensa del dret a una vida digna”. La diputada de Cs ha explicat que un malalt d’ELA “necessita assistència sanitària qualificada 24 hores del dia” i ha lamentat que “només estigui a l’abast de les famílies que es poden gastar 6.000 euros al mes”.

La diputada taronja ha criticat la negativa del govern de Pedro Sánchez a tramitar “la proposició de llei de Cs per dignificar als malalts d’ELA” i “per reconèixer la seva incapacitat des del moment del diagnòstic”. “No hi ha partida pressupostària al món més important que la que evita el sofriment de les persones” ha sentenciat la representant de Cs.

Volver a ACTUALIDAD