Actualitat

Martín Blanco: “Els pressupostos haurien d’estar orientats a la recuperació econòmica de Catalunya i no a la recuperació dels partits separatistes o al manteniment del seu modus vivendi”

by cscatalunya — 23 novembre 2021 @ 11:15
Comparte

El diputat de Cs, Matías Alonso, lamenta que els pressupostos de la Generalitat “perpetuen una pèrdua d’oportunitats per Catalunya”

Parlament de Catalunya, dimarts 23 de novembre de 2021. “Els pressupostos haurien d’estar orientats a la recuperació econòmica de Catalunya i no a la recuperació dels partits separatistes o al manteniment del seu modus vivendi”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Nacho Martín Blanco, en la comissió d’Economia i Hisenda, i ha recordat que “aquesta classe política que fa 40 anys que domina Catalunya  ens ha dut a la decadència galopant que vivim”.

Martín Blanco ha criticat que s’assumeixi que “els catalans paguem més que la resta dels espanyols no per culpa de Madrid sinó per la manera d’actuar dels governs de la Generalitat” i ha assegurat que “la despesa de construcció nacional ofega al català en un infern fiscal i un laberint administratiu que és perjudicial”. Martín Blanco ha qüestionat la pretensió de “convertir l’Institut Català de Finances (ICF) en una banca pública” perquè aquest organisme pugui assumir despeses de possibles “malversacions de fons públics”. Pel portaveu taronja, “els partits separatistes volen allargar aquest ‘procés’ esgotador per la majoria de ciutadans de Catalunya i que està esgotat”.

Per la seva banda, el diputat de Cs, Matías Alonso, ha lamentat que els pressupostos de la Generalitat “perpetuen una pèrdua d’oportunitats per Catalunya”. A la comissió d’Educació, Alonso ha criticat uns comptes “continuistes” que “mantenen xarxes clientelars, destinen fons a la propaganda interior i exterior”, i diners a “sous d’alts càrrecs”. El diputat liberal ha dit que hi ha “despeses inflades, sobrecost en algunes partides i manca d’inversió” en qüestions essencials com en la reducció de barracons, l’educació concertada i en la construcció d’un institut al Baix Penedès.

Volver a ACTUALIDAD