Actualitat

Martín Blanco: “És insòlit que la Generalitat insti els professors a incomplir amb les sentències judicials”

by cscatalunya — 24 novembre 2021 @ 13:51
Comparte

El portaveu de Cs exigeix a la delegada del govern espanyol a Catalunya que onegi la bandera espanyola als ajuntaments catalans

Barcelona, dimecres 24 de novembre de 2021. “És insòlit que la Generalitat insti els professors de l’escola pública i concertada a incomplir amb les sentències judicials”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, després que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, hagi enviat una carta a tots els centres educatius catalans demanant que no modifiquin el seu projecte lingüístic, malgrat la sentència del Tribunal Suprem (TS) que ratifica que el 25% de les hores lectives han de ser en castellà. Martín Blanco ha criticat que “els poders públics es declarin en rebel·lia” i ha demanat al govern espanyol “que prengui mesures enfront d’aquest desacatament”. El diputat taronja ha defensat que, “en una societat bilingüe com la catalana, el més normal seria que el castellà tingués una presència equilibrada”.

El portaveu de Cs també ha exigit a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que onegi la bandera espanyola als ajuntaments catalans. Martín Blanco ha explicat que la seva formació li ha fet arribar una carta demanant el compliment de la llei de símbols perquè “només 167 ajuntaments dels 927 que hi ha a Catalunya compleixen amb la llei de banderes”. “La majoria estan governats per JxCat o per ERC” ha dit, però en molts altres consistoris governa el partit socialista, pel que ha lamentat “que el PSC continuï fent-li el joc als nacionalistes”.

Finalment, Martín Blanco s’ha mostrat contrari a la reforma de la llei de seguretat ciutadana que vol impulsar el govern de Sánchez perquè “vulnera als nostres agents i els deixa a la intempèrie enfront dels violents, just en un moment en què la seguretat és una preocupació pels ciutadans”. El diputat taronja ho ha dit en una concentració convocada per diversos sindicats policials davant de la delegació del govern a Barcelona en protesta per la reforma d’aquesta llei que “ve emparada pels seus socis de govern”. Martín Blanco també ha lamentat “que el govern hagi arribat a un acord amb ERC per a no invertir més en la reforma de la prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana”.

Volver a ACTUALIDAD