Actualitat

Carrizosa: “Si el conseller d’Educació continua donant instruccions perquè s’incompleixin les sentències, Cs acudirà als tribunals”

by cscatalunya — 26 novembre 2021 @ 13:49
Comparte

El líder de Cs a Catalunya lamenta que la Generalitat no acusi als violents que ataquen als Mossos en les manifestacions perquè “és una nova cessió als antisistema de la CUP”

Barcelona, divendres 26 de novembre de 2021. “Si el conseller d’Educació continua donant instruccions perquè s’incompleixin les sentències, Ciutadans acudirà als tribunals”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, en una atenció a mitjans davant del Departament d’Educació de la Generalitat després d’enviar una carta al conseller Josep González-Cambray demanant-li que compleixi amb la sentència del Tribunal Suprem (TS) que exigeix que el 25% de les hores lectives a les escoles catalanes sigui en castellà. El líder taronja ha advertit que “si no compleixes amb una sentència, incorres en un delicte de desobediència i, si ets càrrec públic, pot haver-hi prevaricació”. Carrizosa ha criticat que “en una democràcia occidental es digui als funcionaris que incompleixin la llei” perquè suposa “una coacció intolerable als funcionaris públics” i perquè “vulnera els drets de la majoria dels catalans”.

El líder de Cs a Catalunya ha lamentat que la Generalitat no acusi als violents que ataquen als Mossos en les manifestacions perquè “és un nou greuge” a la policia catalana i “una nova cessió als antisistema de la CUP”, els qui “qualifiquen de feixistes a la policia i d’antifeixistes als manifestants que ataquen a la policia” com va ocórrer a l’acte de S’ha Acabat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Carrizosa ha ressaltat la tasca d’unitats com l’ARRO que “protegeixen les llibertats, com la d’expressió i la de manifestació”.

Finalment, després del col·lapse de la web de Salut per aconseguir el passaport Covid, Carrizosa ha criticat que el govern català “vagi improvisant” perquè aquests col·lapses ocasionen també “pèrdues econòmiques als hostalers”. A més, ha qüestionat que els pressupostos de la Generalitat dediquin “quantitats faraòniques” al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), precisament “perquè els departaments d’informàtica no es col·lapsin quan els autònoms necessiten ajudes o per a obtenir el passaport Covid”.

 

Volver a ACTUALIDAD