Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Expulsant el castellà de l’espai públic i de les aules, vostès pretenen extirpar Espanya dels cors dels catalans”

by cscatalunya — 1 desembre 2021 @ 11:56
Comparte

El líder de Cs a Catalunya assegura que al Govern “no li agrada la Catalunya real, la Catalunya bilingüe, perquè els fa por” i, per això, “volen canviar-la mitjançant enginyeria social”

Parlament de Catalunya, dimecres 1 de desembre de 2021. “Expulsant el castellà de l’espai públic i de les aules, vostès pretenen extirpar Espanya dels cors dels catalans”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern. Carrizosa ha assegurat que “intenten fer amb el castellà el mateix que Franco va fer amb el català” que és “restringir-lo a l’àmbit familiar i fer-lo desaparèixer de la vida pública fins a convèncer als catalans que el castellà és una cosa aliena a Catalunya” quan “és la llengua materna de 4 milions de catalans”.

El líder de Cs a Catalunya ha assegurat que el Govern “no suprimeix el castellà en nom de la cohesió social” amb “la basta mentida que és un model d’èxit” sinó perquè “no els agrada la Catalunya real, la Catalunya bilingüe, perquè els fa por” i, per això, “volen canviar-la mitjançant enginyeria social”.

Carrizosa ha criticat que el president de la Generalitat i el conseller d’Educació considerin que l’espanyol és “fruit d’una imposició” i, per tant, “la llengua en què la majoria dels catalans estimen als seus pares, als seus fills, a les seves parelles i somien no mereix utilitzar-se com a llengua vehicular en el sistema educatiu”. “Hi ha molts catalans lliures i orgullosos de la nostra pluralitat que no permetrem que ens converteixin en estrangers en la nostra pròpia terra” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD