Actualitat

Ciutadans presenta un manifest en defensa del castellà com a llengua comuna i de rebuig a la imposició lingüística

by cscatalunya — 9 desembre 2021 @ 14:13
Comparte

La formació taronja presentarà una moció en defensa de l'educació bilingüe i perquè es compleixi la sentència del TSJC

Barcelona, dijous 9 de desembre de 2021.- Els presidents dels grups municipals de Ciutadans (Cs) a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, de València, Fernando Giner, i de Palma, Eva Pomar, han presentat aquest matí, juntament amb el President del Grup Parlamentari de Cs en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, un manifest en defensa del castellà com a llengua comuna de tots els espanyols i de rebuig a la imposició lingüística en algunes comunitats autònomes bilingües d’Espanya.

En la seva intervenció davant els mitjans de comunicació la presidenta de Cs en el consistori barceloní, Luz Guilarte, ha denunciat que des de fa dècada existeix a Catalunya un “apartheid lingüístic” i que com ha advertit “s’està estenent a la Comunitat Valenciana i a Balears”. Davant aquesta situació, Guilarte ha imputat al PSOE la seva responsabilitat de ser “el còmplice perfecte del nacionalisme” per això ha defensat la necessitat de defensar, mitjançant el municipalisme, el dret dels pares al fet que els seus fills rebin l’ensenyament en castellà i ha anunciat que Ciutadans presentarà una moció als ajuntaments en defensa de l’educació bilingüe i perquè es compleixi la sentència del TSJC, “davant l’atac constant de les administracions” segons ha explicat l’edil barcelonina.

Per part seva, el president de Cs a l’ajuntament de València, Fernando Giner, ha ressaltat que des de 1984 fins a 2020, “la Generalitat Catalunya ha donat més de 30 Milions d’Euros a Acció Cultural del País Valencià (ACPV)” una entitat que com ha recalcat “fomenta l’independentisme a la Comunitat Valenciana”. Giner ha subratllat l’oposició de la formació liberal a aquestes subvencions però ha atribuït al PSOE la seva complicitat amb aquestes maniobres del separatisme advertint el regidor que “a la Comunitat Valenciana s’està fent el mateix que es feia a Catalunya en els anys 80”. Fernando Giner ha insistit a defensar la llibertat dels pares al fet que els seus fills rebin l’educació en castellà denunciant que “ja hi ha més de 30 municipis on l’educació de 3 a 6 anys, només es pot estudiar en Valencià” insistit que es garanteixi “la llibertat dels pares per a educar als seus fills i es freni el procés d’immersió lingüística a la Comunitat Valenciana”.

Eva Pomar, Presidenta de Cs a l’ajuntament de Palma, ha denunciat també “la connivència del Partit Socialista” amb la imposició lingüística acusant el govern de Palma de voler arraconar el castellà de l’administració. Pomar ha denunciat “el tracte discriminatori que es vol imposar a les Illes” avançant que aquestes decisions crearà “ciutadans de primera i de segona”, reiterant la seva negativa a les decisions del govern local per a voler “arraconar el castellà”. Finalment, Pomar ha destacat que encara que alguns ho pretenguin “ni Catalunya, ni la Comunitat Valenciana ni les Illes Balears són Països Catalans” ja que com ha emfatitzat “això no existeix”.

Per part seva, el president del grup parlamentari de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, ha valorat les amenaces que està patint la família de Canet de Mar per sol·licitar el compliment de la sentència del TSJC. Carrizosa ha lamentat que “el Conseller d’Educació vagi a Canet de Mar a donar suport als assetjadors d’un nen de 5 anys” qualificant de “indignant” que no es presti ajuda a una família a la qual han demanat que s’apedregui la seva casa o que es faci un ‘apartheid’ al menor, per això ha demanat que la “societat respongui a aquests atacs” perquè no es pot tolerar “que s’estigui avalant les coaccions a les famílies”, avançant que Ciutadans “no quedarà impassible davant aquests atacs”

Volver a ACTUALIDAD