Actualitat

Carrizosa: “El govern de Sánchez es renta les mans i deixa la pilota a aquells que estan vulnerant els drets del menor” de Canet

by cscatalunya — 10 desembre 2021 @ 14:06
Comparte

El líder de Cs a Catalunya assegura que denunciarà al conseller d’Educació si persisteix en la seva negativa de complir amb la sentència del TSJC

Parlament de Catalunya, divendres 10 de desembre de 2021. “El govern de Sánchez es renta les mans i deixa la pilota a aquells que estan vulnerant els drets del menor i de la família de Canet de Mar”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després de la resposta de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, a la carta que Cs li va enviar per demanar-li que no autoritzés la manifestació d’aquest divendres a la tarda davant de l’escola de Canet en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix un 25% de les hores lectives en castellà. Carrizosa ha lamentat que Cunillera “s’inhibeixi” assegurant que no té competències en matèria d’ordre públic i de seguretat ciutadana i que ho remeti al Departament d’Interior. Ha recordat que la família del menor “s’ha vist amenaçada per les xarxes, s’ha demanat l’apedregament al seu domicili i l’apartheid per al seu fill” i, a més, “té al conseller d’Educació en contra seva perquè ahir es va reunir amb la direcció del col·legi.”

Carrizosa ha criticat el “desistiment de funcions” del govern de Sánchez i ha puntualitzat que no confia en la Conselleria d’Interior perquè “és la Generalitat qui busca la vulneració dels drets”. El líder taronja també ha criticat al Defensor del Pueblo, Ángel Gabilondo, que no ha pres cartes en l’assumpte perquè “ha demostrat l’altura d’una institució que és fruit del ‘mangoneo’ entre PP i PSOE”. “Demanem al govern de Sánchez que no posi el deute amb els seus socis per sobre de la seguretat d’un menor” ha dit Carrizosa.

El líder de Cs a Catalunya també ha assegurat que denunciarà al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, si persisteix en la seva negativa de complir amb la sentència del TSJC que estableix que un 25% de les hores lectives a les aules catalanes siguin en castellà. Carrizosa ha manifestat que la seva formació no permetrà que hi hagi “ciutadans de segona”, “ni que s’atropelli els drets dels menors, ni que se’ls sotmeti a escarnis per evitar que s’implanti una sentència”.

 

Volver a ACTUALIDAD