Actualitat

Carrizosa: “El trastorn mental ja no és una cosa extraordinària, fosca i innomenable”

by cscatalunya — 14 desembre 2021 @ 17:11
Comparte

La diputada Anna Grau confia a arribar a “acords sense sectarismes miserables” en qüestions de salut mental

Parlament de Catalunya, dimarts 14 de desembre de 2021. “El trastorn mental ja no és una cosa extraordinària, fosca i innomenable, sinó una amenaça que pot rondar a qualsevol en qualsevol moment de la vida”. Així ho ha dit el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en el debat sobre salut mental celebrat al Parlament. Carrizosa ha recordat que, en l’anterior legislatura, el partit taronja ja va presentar una moció sobre salut mental. Per això, ha assegurat que aquest debat arriba tard perquè “després dels estralls de la pandèmia i del confinament, estem en emergència”. El president de Cs a Catalunya s’ha referit a “la gent gran, la gran perdedora i oblidada de la covid” i a “les famílies que arriben on la salut mental pública no arriba”. En aquest sentit, Carrizosa ha demanat “més recursos i més transparència”.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Anna Grau, s’ha mostrat confiada a arribar a “acords sense sectarismes miserables” en qüestions de salut mental amb l’objectiu de “rescatar als majors de l’abandonament” i “evitar que els fills se suïcidin”. Grau li ha demanat al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que, encara que treballi amb “fons ajustats” i se li demanin “miracles”, no es deixi arrossegar pel que s’ha fet sempre. Per a la diputada taronja, la salut mental “no pot ser ni un luxe ni només per a qui té la sort de viure a Barcelona o a Sant Cugat”.

Volver a ACTUALIDAD