Actualitat

Martín Blanco: “El que ocorre a Canet demostra que el govern nacionalista de Catalunya s’ha convertit en un autèntic règim il·liberal i autoritari”

by cscatalunya — 14 desembre 2021 @ 13:18
Comparte

El partit taronja enviarà una carta a la Junta Electoral Central perquè exigeixi al Parlament que compleixi amb la inhabilitació del diputat de la CUP, Pau Juvillà

Parlament de Catalunya, dimarts 14 de desembre de 2021. “El que ocorre a Canet de Mar demostra que el govern nacionalista de Catalunya s’ha convertit en un autèntic règim il·liberal i autoritari” i és possible també “per la condescendència i la inacció del govern d’Espanya i d’institucions com el Defensor del Poble”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, abans de la celebració del ple del Parlament en el qual la formació liberal demanarà la reprovació del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per no fer costat a la família “assetjada per radicals ultres” per demanar que s’apliqui la sentència del 25% d’hores lectives en castellà. Martín Blanco també ha criticat els informatius de TV3 per assenyalar als pares denunciants de Canet i ha puntualitzat que “el que diu la propaganda és fals” perquè “ningú demana una educació monolingüe en castellà”, sinó “bilingüe i que s’inclogui el castellà com diuen els tribunals”.

El portaveu de Cs ha anunciat també que el partit taronja enviarà una carta a la Junta Electoral Central perquè exigeixi al Parlament que compleixi amb la inhabilitació del diputat de la CUP, Pau Juvillà, tal com ha dictat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no retirar llaços grocs de la Paeria de Lleida. “Encara que la sentència no sigui ferma, està condemnat i per tant ha d’abandonar l’escó ja” ha dit Martín Blanco. El diputat taronja ha criticat que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, hagi assegurat que no retirarà l’escó a Juvillà. “Amb aquests desacataments a sentències i el menyspreu als tribunals, a Catalunya els nacionalistes estan aconseguint que la democràcia mori lentament” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD