Actualitat

Carrizosa exigeix la reprovació del conseller d’Educació “per enviar una carta als funcionaris per demanar-los que incompleixin amb la seva obligació legal”

by cscatalunya — 15 desembre 2021 @ 13:21
Comparte

El president de Cs a Catalunya ha criticat “l’intent d'assimilar a part de la població catalana i obligar-la a que canviï el seu idioma familiar” perquè “això és enginyeria social”

Parlament de Catalunya, dimecres 15 de desembre de 2021. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha exigit la reprovació del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, “per enviar una carta als funcionaris per demanar-los que incompleixin amb la seva obligació legal”. En la seva defensa de la moció subsegüent a la interpel·lació al Govern sobre l’aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que almenys el 25% de les classes dels centres educatius s’han d’impartir en castellà, Carrizosa ha exigit que s’acati la sentència. La iniciativa de la formació liberal també sol·licita “proves objectives” per “trencar el mantra que els catalans parlen tan bé el castellà com els extremenys” i “estudis estadístics sobre l’impacte de la immersió lingüística en el rendiment i el fracàs escolar”.

El president de Cs a Catalunya ha criticat “l’intent d’assimilar a part de la població catalana i obligar-la a que canviï el seu idioma familiar” perquè “això és enginyeria social”, ha dit. Carrizosa també ha exigit al Govern que demani perdó “per litigar i perdre” perquè “les famílies es tiren anys gastant els seus diners perquè després vostès perdin perquè no tenen raó”. Finalment, el líder taronja ha exigit la “condemna d’assetjaments, amenaces i coaccions a famílies” com la de Canet de Mar, i “de la distribució d’una enquesta per part del Síndic de Greuges que pretén fiscalitzar als professors per saber en quin idioma s’expressen”.

Volver a ACTUALIDAD