Actualitat

Ciutadans projecta el lema ‘L’escola en catalán, sí, en espanyol, també’ a la façana del Palau de la Generalitat

by cscatalunya — 17 desembre 2021 @ 19:03
Comparte

El líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, anuncia una reunió amb entitats constitucionalistes per donar resposta a la cimera sobre la llengua d’Aragonès

Barcelona, divendres 17 de desembre de 2021. Ciutadans (Cs) ha projectat el lema ‘L’escola en catalán, sí, en espanyol, també’ en la façana del Palau de la Generalitat per “reivindicar aquest 25% mínim d’ensenyament en castellà que és el que han previst els nostres tribunals perquè es compleixi aquest dret que la Generalitat porta anys negant”, segons ha explicat el president del grup parlamentari de Cs al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa. Acompanyat dels diputats taronges i de la presidenta del grup municipal a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte, Carrizosa ha assegurat que “sembla que si ataques aquest mètode pedagògic que porta 40 anys a Catalunya, estàs atacant al nucli de la catalanitat”. El líder taronja ha defensat “una societat trilingüe” amb el català, el castellà i l’anglès com a llengües de l’ensenyament públic i ha criticat que “els capdavanters de la immersió lingüística” portin els seus fills a col·legis en què “se’ls ensenya en català, castellà i en anglès o alemany”. “És el que volem per a tots els catalans i no només per als privilegiats” ha asseverat.

El president de Cs ha denunciat les pressions a la família de Canet de Mar i ha manifestat que és “el mateix que fan a les universitats amb els estudiants no nacionalistes”. Carrizosa ha defensat que “la majoria dels catalans se senten també espanyols sense prejudici de la seva catalanitat”. El líder taronja també ha dit que si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, “persisteixen en la seva voluntat d’anul·lar els drets de les famílies que vulguin exercitar-los i saltar-se les lleis i sentències judicials, seran ells els qui judicialitzin el tema” i no ha descartat “exercir accions penals”. A més, ha qualificat de “mentida” l’argument que “el català està en una mala situació”.

Finalment, el líder de Cs a Catalunya ha anunciat una reunió amb entitats constitucionalistes per donar resposta a la cimera sobre la llengua del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que pretén “continuar asfixiant el castellà, l’altra llengua majoritària dels catalans”. Carrizosa ha explicat que donarà a conèixer les conclusions de la trobada amb el suport d’aquestes associacions i les hi traslladarà al president català.

 

Volver a ACTUALIDAD