Actualitat

Carrizosa: “Les restriccions del Govern traeixen els sectors de l’oci i la restauració que sempre han complert amb totes les mesures”

by cscatalunya — 26 desembre 2021 @ 08:39
Comparte

El portaveu del grup parlamentari de Ciutadans qüestiona que es decretin mesures restrictives sense paquets d'ajudes als sectors afectats i acusa el Govern d'improvisació i gesticulació

Barcelona, dimarts 21 de desembre de 2021.- “Estem preocupats per aquesta decisió que ha pres el Govern de la Generalitat perquè ens sembla una veritable traïció als sectors de l’oci i la restauració que sempre s’han obstinat a complir totes les mesures de seguretat que des del Govern s’imposaven”. D’aquesta forma ha valorat el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, les noves restriccions sol·licitades pel govern autonòmic durant una atenció a mitjans celebrada aquest matí a la carpa muntada per la formació liberal a Barcelona per a col·laborar amb la recollida de joguines de Nadal. “Després de fer una manifestació multitudinària independentista, aquesta setmana el Govern es despenja fent pagar els plats trencats del Covid als sempre”, ha insistit.

El representant dels liberals catalans es pregunta “com és possible que s’adoptin mesures dures similars a les que existien en el moment que no hi havia un 77% de vacunats a Catalunya ni el passaport Covid?”. De fet, Carrizosa ha qüestionat la decisió del Govern en l’adopció d’aquesta mena de mesures que “castiguen innecessàriament els sectors de sempre, encara que mai s’ha pogut demostrar la seva incidència directa en la pandèmia”. A més, ha acusat la Generalitat d’“improvisació i de fer gestos per a anticipar-se al Govern d’Espanya”, en referència a la reunió de presidents de Comunitats Autònomes que ha de celebrar-se i en les quals es prendran noves mesures per a atallar els contagis. “A vegades sembla que a Catalunya és més important avançar-se i demostrar una independència de facto del Govern d’Espanya que no adoptar mesures adequades per a la ciutadania”, ha remarcat.

Finalment, Carrizosa ha volgut deixar clar que les mesures adoptades per la Generalitat són “perjudicials per a bona part dels sectors econòmics” i, d’altra banda, “de legalitat qüestionable” perquè s’està restringint el dret de reunió i adoptant el toc de queda sense estar decretat un estat d’alarma. “Estarem pendents del TSJC respecte validesa legal d’aquestes mesures”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD