Actualitat

Martín Blanco: “Que a Catalunya tinguem més de 400 alts càrrecs que cobrin més que el President del Govern és una autèntica anomalia”

by cscatalunya — 26 desembre 2021 @ 08:46
Comparte

El portaveu liberal retreu al PSC el seu pacte amb ERC i *Junts per a posar al biògraf de Puigdemont al capdavant del CAC

Paralemen de Catalunya, dijous 23 de desembre de 2021.- Que a Catalunya tinguem més de 400 alts càrrecs que cobren més que el President del Govern és una autèntica anomalia”. Així s’ha expressat el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco durant el debat de pressupostos celebrat aquest matí en el Parlament.

El diputat liberal ha posat l’accent en el vot negatiu de Cs als pressupostos presentats pel Govern de la Generalitat per ser uns comptes públics “que s’equivoquen en les prioritats que necessita Catalunya”. En aquest sentit, Martín Blanco ha reclamat la racionalització de la despesa pública exigint al Govern “l’eliminació de la Conselleria d’Exteriors i la supressió de les oficines dels expresidents de la Generalitat de Catalunya”, destacant que “a Catalunya tenim més de 400 alts càrrecs que cobren més que el President del Govern”, una circumstància que ha qualificat d’ “autèntica anomalia”.

Per a Martín Blanco, durant l’última dècada els diferents governs de la Generalitat han aconseguit “anestesiar a part de la ciutadania de Catalunya amb l’embolic del procés” per això ha demanat a la ciutadania que “siguin valents per a dir en públic el que pensen en privat” per a fer front “a una opinió pública segrestada pel separatisme”. De la mateixa manera ha sostingut la necessitat de “parar la decadència econòmica, cultural, moral i política” en la qual es troba Catalunya, esgrimint la necessitat d’aplicar “una política econòmica moderada com la que representa Ciutadans”. En el seu discurs, el portaveu liberal ha tingut present les restriccions que s’han plantejat al sector de l’oci i de la restauració a Catalunya destacant que amb les seves decisions el Govern ha deixat a milers de petits empresaris “abatuts i maltractats” per una decisió que ha considerat “injusta”.

Finalment, Nacho Martín Blanco s’ha referit al pacte aconseguit entre ERC, Junts per Catalunya i el PSC per a renovar diversos càrrecs de l’administració catalana. Per al diputat liberal “és una llàstima que el PSC s’hagi prestat a aquest acord” que implica que “es posi al capdavant del CAC al biògraf de Puigdemont”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD