Actualitat

Carrizosa: “Demanarem una comissió d’investigació sobre la purga en els Mossos i esperem que el PSC demostri que exerceixen de caps de l’oposició”

by cscatalunya — 11 gener 2022 @ 13:36
Comparte

El líder de Cs a Catalunya demana als socialistes “claredat” en el tema de la llengua

Parlament de Catalunya, dimarts 11 de gener de 2022. “Demanarem una comissió d’investigació sobre la purga en els Mossos de Esquadra i esperem que el PSC demostri que exerceixen de caps de l’oposició”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després de conèixer-se els últims canvis en la cúpula de la policia catalana. Carrizosa ha assegurat que “falten explicacions suficients” dels moviments que “afecten 31 comandaments dels Mossos” perquè existeix la sospita de “l’intent del govern de la Generalitat de fer-se amb el control dels Mossos” i “de servir-se d’ells com una policia política per als seus propis fins”. Per això, la formació liberal ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i del director general de la policia, Pere Ferrer, a més de demanar el suport del PSC, PP i Vox per crear una comissió d’investigació. El líder taronja ha reclamat al PSC “que no faci declaracions de cara a la galeria i que, en un cas tan important, no ens deixin sols exercint d’oposició del govern”.

El líder de Cs a Catalunya ha demanat als socialistes “claredat” també en el tema de la llengua i ha recordat que cal acatar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix un 25% de les hores lectives en castellà a les escoles catalanes. Carrizosa ha manifestat que “el nacionalisme i el separatisme s’han apoderat de l’exclusió del castellà com a bandera per la connivència i els pactes del PSC amb els nacionalismes”. Per al líder taronja, l’anomenat “pacte per la llengua” és “un cadenat sobre la possibilitat d’arreglar l’injust sotmetiment del castellà a les aules catalanes”. “Nosaltres sí que fem oposició” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD