Actualitat

Carrizosa: “No hi haurà llistes electorals separatistes suficients per als funcionaris que es quedin sense feina per no complir les sentències”

by cscatalunya — 15 gener 2022 @ 13:22
Comparte

El líder de Cs a Catalunya recrimina al PSC que se sumi al “pacte per l'exclusió del castellà”

Barcelona, dissabte 15 de gener de 2022. “No hi haurà llistes electorals separatistes suficients per als funcionaris que es quedin sense feina per no complir les sentències”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després que el director d’un institut de Manresa s’hagi negat a complir amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix un 25% d’hores lectives en espanyol al·legant que “la Generalitat va demanar als funcionaris que no complissin amb la sentència”. Carrizosa ha explicat que la seva formació ja ha demanat a la Generalitat aquestes instruccions “per veure si hi ha delicte” i ha recordat que “els funcionaris, com els directors d’institut, es deuen al compliment de les lleis” perquè “poden ser inhabilitats”.

D’altra banda, el líder de Cs a Catalunya li ha recriminat al PSC que se sumi al “pacte per l’exclusió del castellà” i que estigui “posant les bases per a un nou procés sobiranista en altres parts del territori” com a Balears o València. Carrizosa ha lamentat que l’etapa de Teresa Cunillera com a delegada del govern a Catalunya hagi estat marcada per “la inactivitat” i confia que la nova delegada, Maria Eugènia Gay, reprengui les peticions del partit taronja com “impulsar l’Alta Inspecció educativa, treballar pel respecte a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que són assetjats pel nacionalisme amb la negació de les vacunes” o “vetllar perquè en tots els ajuntaments onegi la bandera espanyola” perquè “és responsabilitat de la Delegació del Govern”.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una visita a una carpa d’‘Esceula de Todos’ a qui ha mostrat el seu suport després que Vic hagi denegat la instal·lació d’una carpa argumentant que “atempta contra la moral, els bons costums i l’ordre públic”; “arguments d’uns altres temps” ha dit i ha afegit que “aquest és el nivell de la política a Catalunya”. A més, el president taronja ha anunciat que Cs posarà a la disposició d’aquesta entitat la seva infraestructura territorial per a la seva campanya de recollida de signatures.

 

Volver a ACTUALIDAD