Actualitat

Martín Blanco, sobre els sous d’exfuncionaris del Parlament: “Demanarem explicacions sobre aquest frau moral i poc respectuós amb el rendiment de comptes”

by cscatalunya — 18 gener 2022 @ 13:25
Comparte

El portaveu taronja anuncia que Cs visitarà Vic per denunciar el “caràcter totalitari i antidemocràtic” d'ajuntaments “governats per partits separatistes”

Parlament de Catalunya, 18 de gener de 2022. “Demanarem explicacions sobre aquest frau moral i poc respectuós amb el rendiment de comptes amb la ciutadania”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, després que hagi sortit a la llum que una vintena d’exfuncionaris de la cambra catalana han continuat cobrant el seu sou íntegrament després de deixar les seves funcions. Martín Blanco ha qualificat l’escàndol de “intolerable, indigne i sense precedents en el nostre àmbit democràtic”. El portaveu taronja ha recordat que aquesta pràctica es va iniciar en l’època en què Ernest Benach, d’ERC, era president del Parlament; “un partit que sempre es vanta de no tenir casos de corrupció quan l’exconseller, Jordi Ausàs, va ser condemnat per tràfic de tabac”. Martín Blanco ha lamentat que els següents presidents del Parlament, “tant d’ERC com de Junts no van canviar res” fins que ha aparegut en un mitjà de comunicació.

El portaveu de Cs també ha anunciat que el partit liberal visitarà Vic per denunciar el “caràcter totalitari i antidemocràtic” d’ajuntaments “governats per partits separatistes” després que aquest municipi hagi denegat la instal·lació d’una carpa de la formació taronja, tal com va fer anteriorment amb la plataforma ‘Escuela de Todos’, suposadament per no complir amb les ordenances municipals. Martín Blanco ha criticat la “visió nacionalista absolutament rància que exclou a qui no comparteix els mateixos dogmes”.

Finalment, el diputat taronja ha demanat al Govern que aixequi les restriccions a l’hostaleria i a l’oci nocturn perquè són sectors que estan patint per culpa de la pandèmia. Martín Blanco considera que és “una situació injusta emparada per una visió restrictiva de les llibertats”.

Volver a ACTUALIDAD