Actualitat

Martín Blanco: “La presidenta del Parlament hauria de retirar l’acta a Juvillà i no posar els recursos dels catalans al servei d’una persona”

by cscatalunya — 25 gener 2022 @ 16:32
Comparte

El portaveu taronja anuncia que Cs denunciarà aquesta “desobediència evident” de la cambra catalana davant la JEC

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de gener de 2022. “La presidenta del Parlament hauria de retirar l’acta a Juvillà i no posar els serveis del Parlament i els recursos dels catalans al servei d’una persona”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, després de que la cambra catalana hagi votat a favor de presentar un recurs davant el Tribunal Suprem contra la decisió de retirar l’escó al diputat de la CUP, Pau Juvillà, condemnat per desobediència. Martín Blanco ha assegurat que Juvillà té la possibilitat de recórrer, però ha puntualitzat que ho hauria de fer a nivell personal i “no la Mesa en el seu nom”. El diputat de la formació liberal s’ha mostrat convençut que “si fos per un diputat de un altre grup constitucionalista, la Mesa i el Parlament no estarien fent tot el que estan fent per intentar posposar l’execució de la sentència”.

El portaveu taronja ha anunciat que Cs denunciarà aquesta “desobediència evident” davant la Junta Electoral Central (JEC) perquè és “important salvaguardar els drets i les llibertats dels ciutadans de Catalunya” i que “aquestes martingales deixin de passar” al Parlament. Martín Blanco ha apuntat també que “mentre que els ciutadans han d’assumir una sentència i condemna en el moment en que ho diu un jutge, en el Parlament sembla que tenim dret a escollir quan ens interessa complir una sentència”. “Això es anòmal” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD