Actualitat

Martín Blanco a Gonzàlez-Cambray: “Posi fi a la mal anomenada immersió lingüística, un sistema injust i perjudicial”

by cscatalunya — 26 gener 2022 @ 09:48
Comparte

El portaveu de Cs assegura que el Govern té l'obligació d’“implantar un sistema bilingüe per donar compliment als requeriments judicials”

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de gener de 2022. “Posi fi a la mal anomenada immersió lingüística, un sistema injust i perjudicial” pels alumnes catalans. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una pregunta al ple sobre les accions que ha de fer el Govern per a garantir el dret de l’alumnat a rebre el 25% de les classes en castellà. Martín Blanco li ha retret al conseller que continuï repetint “mantres i dogmes que el nacionalisme porta 40 anys fent circular per tractar de justificar un sistema injust” i li ha recordat que la immersió lingüística “perjudica als castellanoparlants que tenen pitjors resultats i també als catalanoparlants” perquè “són privats d’una llengua que també és comuna dels catalans”.

El portaveu de Cs ha assegurat que el Govern té l’obligació d’“implantar un sistema bilingüe” a les escoles catalanes “per donar compliment als requeriments judicials”. Martín Blanco li ha explicat a Gonzàlez-Cambray que “l’opció preferida per la majoria dels catalans” és rebre “una educació que reflecteixi la normalitat dels carrers on el català i el castellà conviuen en harmonia”.

Volver a ACTUALIDAD