Actualitat

Martín Blanco: “Aragonès no ha de redefinir Catalunya, sinó recuperar Catalunya”

by cscatalunya — 15 febrer 2022 @ 13:15
Comparte

El portaveu de Cs demana la dimissió de la presidenta del Parlament per mentir sobre el cas Juvillà i per assistir al tall il·legal de la Meridiana

Parlament de Catalunya, dimarts 15 de febrer de 2022. “Aragonès no ha de redefinir Catalunya, sinó recuperar Catalunya”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, després de la conferència que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat per fer balanç d’un any dels comicis catalans. El diputat taronja ha definit el discurs com a “acte d’autoconsum” i de “propaganda per a la seva pròpia parròquia”. Martín Blanco ha manifestat que els partits separatistes sempre defineixen Catalunya “en contra de la seva realitat plural i diversa” i ha assegurat que el nacionalisme representa “pèrdua d’oportunitats, de seguretat jurídica, de convivència” i que comporta també “la decadència social, cultural i econòmica”.

El portaveu de Cs ha demanat la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per mentir sobre el cas Juvillà, tal com va quedar acreditat en la Junta de Portaveus on va haver de donar explicacions públiques, i per assistir al tall il·legal de la Meridiana. Martín Blanco ha assegurat que és “inèdit en una democràcia que una dirigent de cambra autonòmica vagi a tallar una artèria principal de Barcelona”. Una actitud també qüestionada “amb la boca petita” pel conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, qui ha anunciat que aplicarà la llei de seguretat ciutadana “a la carta”. El diputat liberal ha qüestionat el que Elena anomena “manifestants pacífics” i s’ha preguntat si es refereix “als qui van incendiar els carrers a l’octubre del 2019 després de la sentència del ‘procés’, van aixecar llambordes dels carrers i van agredir a policies”.

Finalment, Martín Blanco ha celebrat el “triomf de l’estat de dret” perquè “el Departament d’Interior ha assumit que els talls a l’avinguda Meridiana són il·legals”. Ha advertit que la seva formació continuarà vigilant “com a gendarmes” que es compleixi aquesta prohibició i ha insistit en que “els talls a la Meridiana han d’acabar”.

Volver a ACTUALIDAD