Actualitat

Grau, sobre l’ELA: “No estem parlant d’actes de caritat sinó de justícia”

by cscatalunya — 17 febrer 2022 @ 15:55
Comparte

La diputada de Cs demana “que es reconegui la gran invalidesa des del moment del diagnòstic” de la malaltia i atenció sociosanitària a domicili

Parlament de Catalunya, dijous 17 de febrer de 2022. “No estem parlant d’actes de caritat sinó de justícia”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Anna Grau, en la seva intervenció per demanar la compareixença de representants d’afectats per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) en la comissió de Salut i que ha estat aprovada per unanimitat. Grau ha recordat la “situació dramàtica” que viuen aquestes persones i ha recalcat que “necessiten que les ajudem, que ens conscienciem i que ens posem les piles” en qüestions com el reconeixement de la malaltia i en la transparència dels recursos. En aquest sentit, ha posat l’exemple d’una cadira de rodes que pot arribar a ser més cara si es compra a través de la Seguretat Social que si s’aconsegueix per la sanitat privada.

La diputada de Cs ha demanat “que es reconegui la gran invalidesa des del moment del diagnòstic” de l’ELA perquè actualment els afectats “quan són diagnosticats entren en uns llimbs laborals i si no se’ls reconeix la malaltia se’ls deixa abandonats a la seva sort”. Grau també ha exigit atenció sociosanitària a domicili perquè “tenen dret a rebre-la a la casa seva” i ha qüestionat que “qui no la pot pagar pot acabar vivint en un llit d’hospital”.

 

Volver a ACTUALIDAD