Actualitat

Carrizosa, sobre l’anomenada llei d’emergència habitacional: “Afavoreix l’okupació i genera inseguretat jurídica als propietaris”

by cscatalunya — 22 febrer 2022 @ 13:03
Comparte

El president de Cs demana la reprovació de Borràs perquè “poques vegades a Catalunya un càrrec públic ha sigut tan criticat de manera transversal i gairebé unànime”

Parlament de Catalunya, dimarts 22 de febrer de 2022. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha assegurat que la Proposició de llei d’ampliació de mesures urgents per a fer front a l’emergència habitacional que ha de votar-se en el proper ple “afavoreix l’okupació i genera inseguretat jurídica als propietaris”. Carrizosa ha anunciat que la seva formació ha demanat un dictamen al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) en considerar que és una “llei expropiatòria dels drets d’ús de l’habitatge” i “un pegat per defugir l’obligació que té la Generalitat de construir habitatge públic”. “S’està afavorint la permanència dels okupes a costa dels propietaris” ha dit i ha denunciat “la utilització del Govern dels més desfavorits fent veure que es preocupa dels seus problemes, però sense fer-ho realment”.

El president de Cs ha demanat també la reprovació de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, perquè “poques vegades a Catalunya un càrrec públic ha sigut tan criticat de manera transversal i gairebé unànime” i “en un temps rècord” perquè “només porta un any” al capdavant de la cambra catalana. Carrizosa ha explicat que la presidenta del Parlament ha rebut crítiques de partits constitucionalistes i, en aquest sentit, s’ha mostrat confiat en que el PSC doni suport a la reprovació perquè “públicament ha malparlat de Borràs” i que els Comuns “no blanquegin el separatisme”. Per part dels partits separatistes, “s’han fet públics els enfrontaments entre ERC i Borràs per les seves actuacions partidistes o personalistes” mentre que amb la CUP “ha tingut un greu enfrontament per l’assumpte de Juvillà”. “Té a tothom en contra” ha sentenciat el president de la formació liberal.

Finalment, el líder de Cs a Catalunya ha demanat informació al Parlament “sobre les instruccions donades als Mossos d’Esquadra per permetre els talls” a l’avinguda Meridiana de Barcelona, després que ahir es produïssin nous talls i disturbis. Carrizosa ha criticat el “favoritisme per les manifestacions independentistes” que estan provocant un “perjudici gran i continuat” als veïns i comerciants de la zona.

Volver a ACTUALIDAD