Actualitat

Carrizosa: “Les declaracions de Junqueras són immorals i indecents quan ell i Puigdemont van fer unes lleis que haguessin estat del grat de Putin”

by cscatalunya — 26 febrer 2022 @ 12:48
Comparte

  • El president dels liberals catalans, Carlos Carrizosa, indica que els regionalismes “suposen un perill per a la democràcia i la deterioren” i recorda als regidors que són “la primera línia de defensa democràtica

Lloret de Mar, dissabte 26 de febrer de 2022.- “Les declaracions de Junqueras comparant Espanya amb la Rússia de Putin i Ucraïna amb Catalunya són immorals i indecents”. D’aquesta manera ha valorat el president de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, les declaracions que va proferir ahir “el convicte del procés al costat de l’exterrorista Otegui”. Així ho ha manifestat durant la Convenció Municipalista de Catalunya que el partit liberal està celebrant aquest cap de setmana a Lloret de Mar i ha aprofitat per a recordar que ERC “va donar un cop d’estat a Catalunya, el segon que dona el seu partit en la seva existència i com el va donar des del govern de la Generalitat”. És més, Carrizosa ha remarcat com van ser precisament Junqueras i Puigdemont els que “van fer unes lleis que haguessin estat del grat de Putin per com haguessin manejat el poder judicial”.

El president dels liberals catalans també ha posat l’accent en la rebaixa de la qualitat democràtica d’Espanya assenyalada per The Economist, que ocorre no sols pels “bescanvis que sempre està gestant” el bipartidisme per a repartir-se el CGPJ sinó també perquè “els regionalismes suposen un perill per a la democràcia i la deterioren”. En aquest sentit, ha posat l’exemple de l’Ajuntament de Vic, on la seva alcaldessa va impedir a Ciutadans muntar una carpa informativa del seu projecte polític perquè “considerava que això anava contra la moral i els bons costums” i, a més, va ser recolzada pels seus companys de partit al Parlament. “Això és una cosa sinistra”, ha destacat Carrizosa. És per qüestions com aquestes que el líder dels liberals catalans ha recordat als regidors que són “la primera línia de defensa democràtica, els que defensen els seus valors i els que s’han convertit en el dic de contenció del nacionalisme a Catalunya”.

Carrizosa ha insistit en aquesta “primera línia de batalla” que són els regidors, els que poden defensar “la prestació de serveis, la proximitat amb els ciutadans i la defensa dels valors democràtics”, característiques pròpies del partit al costat de la gestió professional i eficient, la lluita contra la corrupció, l’aposta pel creixement econòmic i parlar sense complexos de les necessitats reals dels ciutadans. “No hem de tenir complexos per a parlar de seguretat, per a demanar més policies locals, més Mossos d’Esquadra, no posar-nos al costat del delinqüent i decidir, per exemple, que l’okupació s’està convertint en una xacra i que la Generalitat fa un xurro de llei que protegeix els okupes, deixa indefensos els propietaris i els retalla els seus drets”, ha expressat. El parlamentari liberal ha aprofitat també per a qüestionar les polítiques de decreixement que proposen uns certs partits que volen reduir el turisme, rebutjar l’Hermitage, no concedir llicències hoteleres o oposar-se als Jocs Olímpics. “Quants diners li sobra a aquesta gent per a renunciar a l’avanç econòmic de les societats? Aquesta visió tancada de la societat és el que nosaltres hem de destapar, perquè es parli amb claredat del que hem de parlar”, ha finalitzat.

Volver a ACTUALIDAD