Actualitat

Carrizosa: “A Borràs se li hauria de caure la cara de vergonya per ser la presidenta del Parlament i tenir aquest rosari de conductes delictives i no dimitir”

by cscatalunya — 15 març 2022 @ 13:57
Comparte

El líder de Cs a Catalunya insisteix en constituir una comissió d’investigació per “esbrinar les relacions del Govern amb el règim de Putin per obtenir suports per a una eventual independència”

Parlament de Catalunya, dimarts 15 de març de 2022. “A Borràs se li hauria de caure la cara de vergonya per ser la presidenta del Parlament i tenir aquest rosari de conductes delictives i no dimitir”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de la publicació de l’auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que revela “indicis racionals de criminalitat” de Laura Borràs per trossejar contractes quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC) i que podrien ser constitutius de delictes de “prevaricació administrativa, frau, falsedat documental i malversació”. “Aquest assumpte de Borràs fa pudor” ha assegurat Carrizosa i ha anunciat que demanarà la compareixença de la presidenta del Parlament en el ple “perquè doni explicacions públiques davant els diputats”.

El líder de Cs a Catalunya també ha insistit en constituir una comissió d’investigació per “esbrinar les relacions del Govern amb el règim de Putin per obtenir suports per a una eventual independència”. A més, ha sol·licitat la compareixença en el Parlament del director de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay que “cobra més de 100.000 euros de diners públics” després de reconèixer davant els mitjans de comunicació que es va reunir amb l’entorn del Kremlin. Carrizosa també ha dit que l’oficina de Puigdemont ha de facilitar “un llistat dels contactes mantinguts amb l’entorn de Putin” i ha exigit que se suspengui el finançament d’aquesta oficina fins que no lliuri aquesta llista. Finalment, el president taronja ha proposat sotmetre a votació que el Parlament insti “a Puigdemont i a la seva oficina a posar fi a qualsevol contacte amb l’entorn de Putin” en un moment en el qual el líder rus està amenaçant a les democràcies europees.

Finalment, Carrizosa s’ha referit a la vaga de 5 dies en el sector de l’educació i li ha demanat al conseller, Josep Gonzàlez-Cambray “que deixi d’enrocar-se en l’altivesa que demostra cap a la comunitat educativa, que obri el debat i s’assegui amb ells”. El líder de Cs ha recordat que el seu partit va demanar la seva reprovació precisament per “la seva falta de respecte cap a la comunitat educativa prenent decisions sense contacte previ” com l’avanç de l’inici del curs escolar.

Volver a ACTUALIDAD