Actualitat

Carrizosa, sobre els vincles del secessionisme amb Rússia: “Els catalans tenen dret a saber la veritat”

by cscatalunya — 22 març 2022 @ 15:16
Comparte

El líder de Cs a Catalunya considera “gravíssim” i que “pot ser constitutiu de delicte” els contactes de Puigdemont amb el Kremlin

Parlament de Catalunya, dimarts 22 de març de 2022. El president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha defensat que “els catalans tenen dret a saber la veritat” sobre els eventuals contactes entre la Generalitat i l’entorn del president rus Vladimir Putin. En la defensa de la seva interpel·lació al Govern, Carrizosa ha assegurat que els catalans han de saber “fins on estaven disposats a arribar en les seves aliances per a desestabilitzar Espanya i trencar la seva unitat territorial”. El president de la formació liberal li ha dit a la consellera d’Acció Exterior i Govern, Victoria Alsina, que li sembla “abjecte” que el govern català s’hagi ajuntat “als enemics de la Unió Europea”. “Vostès han triat alinear-se amb un dels principals actors del bloc autocràtic, han triat a un dels enemics de la nostra democràcia, de les nostres llibertats i de la nostra forma de vida” ha assegurat el líder taronja.

El líder de Cs a Catalunya ha considerat “gravíssim” i que “pot ser constitutiu de delicte” els contactes de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i del cap de la seva oficina d’expresident, Josep Lluís Alay, amb el Kremlin. Carrizosa li ha recriminat a la consellera que “són vostès abans nacionalistes que demòcrates” i li ha retret que “els seus objectius els posen per sobre dels valors democràtics, a vegades per davant del benestar dels ciutadans” i fins i tot “assumeixen que la independència pot costar morts com en alguna guerra que es posa com a exemple o es fan fotos amb terroristes”. Finalment, el president taronja li ha demanat a Alsina que doni explicacions dels actes del “fugit Puigdemont” que té una oficina a Catalunya pagada “amb els diners de tots els catalans”.

Volver a ACTUALIDAD