Actualitat

Carrizosa a Aragonès: “Treballin perquè els catalans tinguem d’una vegada un model educatiu del segle XXI”

by cscatalunya — 23 març 2022 @ 10:12
Comparte

El portaveu de Cs, Martín Blanco, demana “un decret per eliminar els impostos propis de la Generalitat” i que “bonifiqui el de successions i el de donacions”

Parlament de Catalunya, dimecres 23 de març de 2022. “Treballin perquè els catalans tinguem d’una vegada un model educatiu del segle XXI”. Així li ho ha dit el president de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al president de la Generalitat, Pere Aragonès, en la sessió de control al Govern. Carrizosa ha criticat que, amb motiu de la vaga en educació, el govern català “hagi desdibuixat les reivindicacions de tota la comunitat educativa” i confós amb la seva “actitud d’insubmissió als tribunals” per la sentència que dicta un mínim de 25% de castellà a les aules catalanes.

El líder de Cs a Catalunya ha assegurat que “el model educatiu s’ha fossilitzat” i que necessita “una refundació completa”. En aquest sentit, Carrizosa ha defensat el “trilingüisme en català, castellà i anglès, fora els barracons, gratuïtat de l’ensenyament de 0 a 3 anys, millor formació per als docents inicial i contínua, capacitació dels docents per a impartir classes en llengua anglesa, la fi de l’assetjament ideològic a l’escola concertada i a la d’educació especial, augmentar les places d’FP, augmentar el nombre de beques i disminuir les taxes a les universitats”. El president de la formació liberal ha advertit a Aragonès que, per a aquesta reforma educativa, “no li servirà Gonzàlez-Cambray”. “Busqui, compari i, si troba un altre conseller millor que segur és així, canviï’l” ha sentenciat.

Per la seva banda, el portaveu de Cs al Parlament, Nacho Martín Blanco, li ha demanat al conseller d’Economia, Jaume Giró, un “decret per eliminar tots els impostos propis de la Generalitat” i que “bonifiqui el de successions i el de donacions” perquè “l’infern fiscal que patim els ciutadans de Catalunya no és culpa de Madrid sinó del govern català” ha dit. Martín Blanco li ha exigit al conseller “una política per adults, responsable i madura” i que assumeixi les seves responsabilitats per tal “que els catalans deixem de ser els espanyols que més impostos paguem”.

Volver a ACTUALIDAD