Actualitat

Carrizosa: “Hi ha evidències que persisteix el vell anhel dels governs separatistes d’emprar els Mossos d’Esquadra com una policia partidista al seu servei”

by cscatalunya — 23 març 2022 @ 13:06
Comparte

El líder de Cs a Catalunya anuncia que manté la petició de crear una comissió d’investigació sobre la purga en la policia catalana

Parlament de Catalunya, dimecres 23 de març de 2022. “Hi ha suficients evidències que persisteix el vell anhel dels governs separatistes d’emprar els Mossos d’Esquadra com una policia partidista al seu servei”. Així ho ha dit el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, després de la compareixença en el ple del president de la Generalitat, Pere Aragonès, per a explicar els canvis en la cúpula dels Mossos d’Esquadra. Carrizosa ha manifestat que les explicacions d’Aragonès són “inconsistents” i ha assegurat que hi ha indicis de “degradació, purgues, depuració i venjances” després dels canvis a la policia catalana. Ha citat com a exemple el cas del major Josep Lluís Trapero, “condemnat a l’ostracisme en una oficina a la comissaria de Les Corts”, o de l’intendent Toni Rodríguez, “qui estava duent a terme les investigacions de corrupció que afectaven a la presidenta del Parlament”.

El líder de Cs a Catalunya ha anunciat que manté la petició de crear una comissió d’investigació sobre la purga a la policia catalana i li ha demanat al president del govern català que “no els utilitzi com a moneda de canvi política amb els seus socis antisistema”, que “no els comprometi amb purgues internes que busquen controlar-los políticament i neutralitzar-los quan la seva tasca és molèstia per a vostès” ha dit. El president de la formació taronja li ha recriminat que vulgui “neutralitzar” als Mossos no aplicant la llei de seguretat ciutadana en assumptes com en els talls de la Meridiana de Barcelona on els expedients contra els responsables “desapareixen”.

 

 

Volver a ACTUALIDAD